Καιρός: Τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι

Αστατος και σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χαμηλές θερμοκρασίες και κρύο.

Λίγες τοπικές νεφώσεις, που στο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Κρήτη θα είναι περισσότερες, περιμένουμε σήμερα τετάρτη. Τοπικές βροχές θα πέσουν στην Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο,

την Εύβοια και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 0 έως 13, στα δυτικά ηπειρωτικά από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 14, και στην Κρήτη από 8 έως 13.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι περισσότερες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ . Θερμοκρασία: Από -03 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Στα νοτιά νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -02 έως 12 βαθμούς Κέλσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα δυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 04 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα νοτιά από 07 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα