Και φέτος τηρείται το κοινοβουλευτικό «έθιμο» - Μπαράζ άσχετων τροπολογιών στο τελευταίο νομοσχέδιο του χρόνου

Η κυβέρνηση τήρησε και φέτος το... κοινοβουλευτικό έθιμο που θέλει το τελευταίο νομοσχέδιο της χρονιάς, πριν κλείσει η Βουλή για Χριστούγεννα, να φορτώνεται με δεκάδες άσχετες κι εκπρόθεσμες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 19 υπουργικές τροπολογίες και δεκάδες βουλευτικές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι οποίες αναμένεται να ψηφιστούν με διαδικασίες εξπρές.

Σχεδόν

όλα τα υπουργεία σπεύδουν μέσω τροπολογιών να ρυθμίσουν νομοθετικά εκκρεμότητες της τελευταίας στιγμής. Ενδεικτικό είναι ότι με τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής ρυθμίζονται θέματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Στις «άσχετες» με το υπο συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει κατατεθεί και η τροπολογία για τον αξωδικαστικό συμβιβασμό, για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των εργαζομένων της εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε, για τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και για την εξαίρεση των δημοσιογραφών του ΑΠΕ απο την αναστολή των προσλήψεων.

Επίσης έχει κατατεθεί και πλήθος βουλευτικών τροπολογιών. Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρα, προτείνει την ανανέωση έως και για έως και τρία χρόνια των συμβάσεων του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ομοίως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίπου κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της υποβολής του πόθεν έσχες ως τέλος Μαρτίου του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα