Και επίσημα μηχανικοί και οικονομολόγοι οι απόφοιτοι κολεγίων

Ανατροπές σε κλάδους όπως οι μηχανικοί, οι οικονομολόγοι και οι φυσικοθεραπευτές, θα επιφέρει η τροπολογία που κατέθεσε χτες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με την οποία ορίζεται ότι ο οικείος επαγγελματικός φορέας είναι υποχρεωμένος να εγγράφει τους αποφοίτους ιδιωτικών κολεγίων που έχουν λάβει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων.

Ουσιαστικά πρόκειται για τους αποφοίτους των ιδιωτικών κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ με συμφωνίες franchise και θεωρούνται

παραρτήματα στην Ελλάδα.

«Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο οικείο επαγγελματικό φορέα, ο οποίος υποχρεούται να τους εγγράψει εντός προθεσμίας ενός μήνα από την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών». Αυτό ορίζει η τροπολογία του υπουργείο Παιδείας η οποία είναι εκπρόθεσμη και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις των επαγγελματικών συλλόγων.

Την ίδια στιγμή η Σύνοδος των Πρυτάνεων αναμένεται να καταθέσει αίτημα για απόσυρση του άρθρου στο ίδιο νομοσχέδιο περί της δυνατότητας των αποφύτων ΙΕΚ να εισαχθούν μέσω κατατακτήριων εξετάσεων στα ΑΕΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα