Καυτό διήμερο στη Βουλή με την πρόταση μομφής – «ακονίζουν» μαχαίρια για σκόπια και οικονομία

Σε μετωπική σύγκρουση για την συμφωνία με τα σκόπια και την οικονομία οδηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ . Στόχος είναι και ο Πάνος Καμμένος.

Στα κόκκινα ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για την επίλυση του προβλήματος με την γειτονική χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ με στόχο να οδηγήσει και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να στηρίξει την κυβέρνηση την ίδια ώρα που δεν δέχεται την συμφωνία με τα σκόπια.

Όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί ως τις 2.00 μ.μ. του Σαββάτου.

Μία πρόγευση για όσα θα γίνουν στη Βουλη δόθηκε στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Ο Κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να τολμήσει όπως είπε να μετατρέψει την πρόταση αυτή σε ψήφο εμπιστοσύνης κάτι το οποίο δεν δέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:

«Ο πατριωτισμός αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα και είναι αδιαπραγμάτευτη η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας.Καταθέτω πρόταση δυσπιστίας και προκαλώ τον κ. Τσίπρα να την μετατρέψετε αν τολμάτε σε πρόταση εμπιστοσύνης».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα Βόρεια Μακεδονία δήλωσε:

«Ψεύδεσθε και σήμερα ακόμα.Που υπάρχει το Severna Makedonia που καταθέσατε στην Βουλή; Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Ακόμα και ο κ. Κουτσούμπας το είπε. Θα τον πείτε και αυτόν ακροδεξιό; Δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο έτσι ο γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος. Με την συμφωνία που έχετε καταθέσει στην Βουλή το Κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Ο λαός του όχι».

O Τσίπρας

«Θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έχει μεγάλες ευθύνες για το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, είχε το θράσος να σηκώσει τη σημαία τού υπερπατριωτισμού και παριστάνει τον θεματοφύλακα αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ επιτέθηκε λυσσαλέα και στους δύο την εποχή που ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη και τους ζήτησε να αποχωρήσουν από την πολιτική ζωή του τόπου.»Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η λύση για το ελληνικό χρέος γιατί είναι κοινή βούληση όλων να βρεθεί η λύση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος μιας διαδρομής και η επιτυχία της Ελλάδας δεν είναι μόνο της Ελλάδας αλλά συνιστά και μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία», είπε ο κ. Τσίπρας και ευχαρίστησε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες γιατί, όπως είπε, σε αυτούς οφείλεται η επιτυχία.

Πρόταση μομφής - Βουλή: Αποχώρησε το ΚΚΕ - Εκλογές τον Σεπτέμβρη βλέπει ο Κουτσούμπας

Bόμβα Δ. Καμμένου: Κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας

Keywords
Τυχαία Θέματα