Καύσωνας: Θερμοκρασίες Αφρικής και αποπνικτική ατμόσφαιρα σε ολόκληρη τη χώρα (εικόνες)

Του... δίνει και καταλαβαίνει από το πρωί του Σαββάτου ο καύσωνας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα με θερμακρασίες στους 41-42 βαθμούς κελσίου και πνιγηρή ατμόσφαιρα σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, η θερμοκρασία κυμαίνεται, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 42-43, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα

του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι πνέουν όλη τη μέρα γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική ζούμε πρωτοφανείς συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 29 έως 41-42 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη οι συνθήκε είναι ανάλογες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Παράλληλα, καθώς το κύμα καύσωνα επιμένει, ιδιαίτερα θερμά καθίστανται τα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας των υλικών όσο και λόγω του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας. Οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες οδηγούν στην αύξηση του αισθήματος δυσφορίας, προκαλώντας δυσμενείς συνθήκες για τους κατοίκους.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες για την Κυριακή 01/08, με τη θερμοκρασία εντός του αστικού ιστού της Αθήνας να διατηρείται στα επίπεδα των 30-32 βαθμών Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καύσωνας, Θερμοκρασίες Αφρικής,kafsonas, thermokrasies afrikis