«Καύσωνας» και στα καύσιμα, πού ξεπέρασε τα 2 ευρώ η βενζίνη

Την ανιούσα έχουν πάρει ξανά οι τιμές στα καύσιμα - Ειδικότερα, η τιμή της αμόλυβδης είναι μια ανάσα από τα 2 ευρώ στις μεγάλες πόλεις, «τσουρουφλίζοντας» τους αδειούχους του Αυγούστου και όχι μόνο

Η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου «συνοδεύεται» με ανοδική πορεία στην τιμή της βενζίνης. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, και ειδικότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η αμόλυβδη (των 95 οκτανίων) έχει ξεπεράσει το 1,90 ευρώ το λίτρο,

ενώ την ίδια ώρα σε αρκετά νησιά η τιμή της είναι πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, οι μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα, για την Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 ήταν:

Αμόλυβδη 95 οκτ.: 1,948 Αμόλυβδη 100 οκτ.: 2,119 Diesel Κίνησης: 1,658 Υγραέριο κίνησης (Autogas): 0,830

Σημειώνεται, πως υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα, κυρίως νησιωτικές όπου η απλή αμόλυβδη έχει σκαρφαλώσει στα 2 ευρώ το λίτρο και μάλιστα σε κάποια νησιά έχει ξεπεράσει και το... ψυχολογικό όριο των δύο ευρώ. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις μέσες τιμές ανά νομό, για τη Δευτέρα 31/7.

Σχεδόν ένα μήνα πριν, στις αρχές Ιουλίου, και πιο συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου 2023, η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά ήταν στο 1,86 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Θα πρέπει να τονιστεί πως το μπρεντ από τις αρχές Ιουλίου -που στοίχιζε περίπου 75 δολάρια το βαρέλι- έφτασε τις τελευταίες ημέρες στα 85 δολάρια το βαρέλι. Πέραν του μπρεντ, στη διαμόρφωση της τιμής των καυσίμων καθοριστικός είναι και ο ρόλος άλλων παραμέτρων, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι πρόκειται για χρηματιστηριακά προϊόντα, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου κ.λπ.

#ΒΕΝΖΙΝΗ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ #ΤΙΜΗ #ΚΑΥΣΙΜΑ #ΑΜΟΛΥΒΔΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα