Ίσως και μέσα στις επόμενες ημέρες η συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι, μεσολαβεί ο Ερντογάν

Για ενδεχόμενο συνάντηση Βολοντιμίρ Ζελένσκι και Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα στις επόμενες ημέρες μίλησε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στη διαπραγμάτευση, Μιχαήλ Ποντόλιακ. Ο ρόλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε ουκρανικά Μέσα, ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, Μιχαήλ Ποντόλιακ, ανέφερε ότι μια πιθανή συνάντηση μεταξύ Βολοντιμίρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν ίσως είναι μόλις μερικές ημέρες μακριά.

Σύμφωνα με τον Ποντόλιακ, που μίλησε στο Ukrinform, μια τέτοια συνάντηση είναι η μόνη που

θα τελειώσει τον πόλεμο και όπως τόνισε ο ίδιος οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών δουλεύουν πάνω στο έγγραφο με τους όρους της ειρήνευσης που θα κληθούν να υπογράψουν οι δύο ηγέτες.

«Προφανώς ο μόνος τρόπος να να λήξει αυτός ο πόλεμος είναι απευθείας συνομιλία των δύο προέδρων και πάνω σ' αυτό δουλεύουμε στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις. Δουλεύουμε πάνω σε ένα έγγραφο το οποίο οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν και θα υπογράψουν» ανέφερε ο Ποντόλιακ.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου «Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι μια εκεχειρία μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες» αναφέρει ο Ποντόλιακ ο οποίος συμπληρώνει «Οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει όλες τους τις δυνάμεις, με τις οποίες πίστευαν ότι θα έχουν κερδίσει τον πόλεμο και δεν έχουν εφεδρείες και τροφοδοσία».

«Είχαν σχεδιάσει να μπουν με τα στρατεύματά τους, να καταλάβουν όσο περισσότερες περιοχές μπορούσαν μέσα σε τρεις μέρες, να διεξάγουν ένα blietzkieg (σ.σ. αστραπιαίος πόλεμος). Θα τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα και δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Έχουν κολλήσει στις θέσεις τους και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προχωρήσουν περισσότερο στην ουκρανική επικράτεια» αναφέρει ο ίδιος.

Και παρέμβαση Ερντογάν για να μεσολαβήσει στη συνάντηση

Νωρίτερα σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι. Ο Τούρκος πρόεδρος αμέσως μετά το τηλεφώνημα ανέφερε πως συνεχίζει τις προσπάθειές του για να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Ήδη στις διαπραγματεύσεις έχει τεθεί θέμα εγγυητριών δυνάμεων. Η Τουρκία έχει ήδη μεσολαβήσει για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, την περασμένη εβδομάδα στην Αττάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ίσως, Πούτιν – Ζελένσκι, Ερντογάν,isos, poutin – zelenski, erntogan