Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα «χτυπά» την Αττική - Απεγκλωβισμοί από ΙΧ, 190 κλήσεις στην Πυροσβετική (pic&vid)

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν αυτή την ώρα πολλές περιοχές της Αττικής, με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί πάνω από 190 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και δύο σταθμούς του μετρό, Νομισματοκοπείο και Πανόρμου, να εκκενώνονται.

Εκατόν ενενήντα κλήσεις έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική. Ακόμη, λόγω της καταιγίδας, εκκενώθηκε, πριν από περίπου μία ώρα, ο σταθμός μετρό Νομισματοκοπείου,

λόγω διακοπών ρεύματος και Πάνορμου λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της Πυροσβεστικής, οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους. Πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής αφού είχαν βγει εγκαίρως μόνοι τους.

Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έκλεισαν δρόμοι της Αθήνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διακόπηκε, πριν από λίγα λεπτά, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος του Νοσκομείου «Σωτηρία» μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, στην οδό Καζαντζόγλου, από την οδό Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, στην Μιχαλακοπούλου, από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων και στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, από την οδό Κονίτσης μέχρι την Σώρου.

Νωρίτερα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα καλοκαίρι. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Καιρού οι βροχές και ο αλλοπρόσαλλος καλοκαιρινός καιρός θα είναι άστατος μέχρι και την Τετάρτη.

Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στη γέφυρα στην Καυτατζογλου. Ευτυχώς οι επιβάτες τα εγκατέλειψαν έγκαιρα.

{https://twitter.com/lykopsaro/status/1023527331665768450}

{https://twitter.com/ExplorerVI/status/1023530173432520705}

Δευτέρα 30-07-2018
Καιρός: στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Τρίτη 31-07-2018
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέταρτη 01-08-2018 και Πέμπτη 02-08-2018
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 03-08-2018
Καιρός: στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα