ΙΣΑ κατά φαρμακοποιών: «Όχι» εμβόλια σε φαρμακεία

Ο ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών) είναι αντίθετος με τη διαδικασία πιστοποίησης φαρμακοποιών ώστε να μπορούν να κάνουν εμβόλια και να χορηγούν αντιτετανικό ορό στους πολίτες από τα φαρμακεία και με επιστολή του στον υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, ζητά την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, με ιδιαίτερη λύπη έλαβε γνώση εγγράφου του υφυπουργού, το οποίο απευθύνεται στο ΣτΕ, και εκφέρει τις απόψεις του υπουργείου Υγείας επί της αιτήσεως

ακυρώσεως που άσκησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από κοινού με τον ΙΣΑ, για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης του πρώην αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη, με την οποία δίδεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να εκπαιδεύονται με την μέθοδο e-learning για να εκτελούν εμβόλια και αντιτετανικό ορό».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ εκφράζει «την έντονη διαμαρτυρία του και διευκρινίζει στον υφυπουργό ότι πρόκειται για ιατρικές πράξεις και όχι για εκπαίδευση σε ξένη γλώσσα. Για την ιατρική και ειδικότερα για την εκτέλεση ιατρικών πράξεων, δεν είναι δόκιμη η εκπαίδευση με τη μέθοδο e-learning. Επιπλέον όχι μόνο δεν διασφαλίζεται, αλλά αντίθετα κινδυνεύει η δημόσια υγεία όταν μη γιατροί, χωρίς προηγούμενη διάγνωση-εντολή αλλά και εποπτεία γιατρού εκτελούν αυθαίρετα ιατρικές προληπτικές, διαγνωστικές ή θεραπευτικές πράξεις».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «επιτρέπεται στους φαρμακοποιούς να χορηγούν αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή με αποτέλεσμα η χώρα να θρηνεί κάθε χρόνο αναρίθμητα θύματα στις ΜΕΘ από ανθεκτικά μικρόβια, κατέχοντας σε αυτό θλιβερή πρωτιά. Ο ΙΣΑ ζητά την ανάκληση της υπουργικής απόφασης, διαφορετικά θα έχετε όλη την ιατρική κοινότητα απέναντι».

Keywords
Τυχαία Θέματα