Ιράν κατά ΗΠΑ: Παραβιάζουν απόφαση του ΟΗΕ που συνδέεται με την πυρηνική συμφωνία του 2015

Το Ιράν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι συνεχίζουν να παραβιάζουν απόφαση του ΟΗΕ που διαφυλάσσει την πυρηνική συμφωνία του 2015 ανάμεσα στη χώρα και παγκόσμιες δυνάμεις.

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε έναν αντιπρόσωπο προμηθειών στο Ιράν και στις εταιρείες του για τον ρόλο τους στην υποστήριξη του

προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλη μια ένδειξη της μοχθηρίας της αμερικανικής κυβέρνησης προς τον ιρανικό λαό, καθώς συνεχίζει την αποτυχημένη πολιτική άσκησης μέγιστης πίεσης κατά του Ιράν», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ.

Η απόφαση 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διαφυλάσσει την πυρηνική συμφωνία του 2015 την οποία επιδιώκουν να αναβιώσουν το Ιράν και οι παγκόσμιες δυνάμεις μέσω διαπραγματεύσεων στη Βιέννη.

Οι συνομιλίες βρίσκονταν κοντά στην επίτευξη συμφωνίας στις αρχές Μαρτίου, όταν η Ρωσία διατυπώσει αξιώσεις της τελευταίας στιγμής προς τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι οι νέες κυρώσεις δεν θα εκτρέψουν από την πορεία τους τις συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά θα παραμείνουν σε ισχύ ασχέτως του αν καταλήξουν σε συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, ΗΠΑ, Παραβιάζουν, ΟΗΕ, 2015,iran, ipa, paraviazoun, oie, 2015