Ηράκλειο: Το διαδικτυακό φλερτ... κοστίζει, έστειλε στον «γαμπρό» πάνω από 100.000 ευρώ

Ακριβά φαίνεται ότι κόστισε το διαδικτυακό φλερτ σε Ηρακλειώτισσα, απ΄ο την οποία άγνωστος... υποψήφιος σύντροφος της πήρε 105.000 ευρώ.

Η υπόθεση ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, μετά την καταγγελία της ίδιας της 41χρονης.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, έπεσε θύμα απατεώνων που, κατά μία ευρέως διαδεδομένη πρακτική, εμφανίζονται ως “ελκυστικοί υποψήφιοι γαμπροί” – γιατροί, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ή κυβερνητικοί κ.α. – σε ψεύτικα προφίλ στα social media.

Στην περίπτωσή της, ο υποψήφιος ήταν Κινέζος, ο οποίος «ζει» στη Νέα Υόρκη. Την προσέγγισε στέλνοντάς της μήνυμα στο Messenger και κατάφερε να την πείσει για τις …ευγενικές προθέσεις του.

Στη συνέχεια, μετέφεραν την επικοινωνία τους σε άλλη εφαρμογή και διέγραψε το ψεύτικο προφίλ. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατήγγειλε η ίδια στους αστυνομικούς, με την προοπτική της μελλοντικής του άφιξης στην Ελλάδα, προκειμένου να ζήσουν μαζί, την έπεισε πως της έστειλε την οικοσκευή του, προσωπικά έγγραφα και χρήματα.

Αυτό ήταν και το δόλωμα για τα όσα ακολούθησαν. Το δέμα στο δρόμο προς την Κρήτη «κόλλησε» κάπου στην Κύπρο και για να ξεμπλοκάρει και να συνεχίσει το ταξίδι του, ο υποψήφιος σύντροφος καλούσε την γυναίκα να καταθέτει διάφορα ποσά, τα οποία υποτίθεται ότι θα κατέληγαν σε λογαριασμό της μεταφορικής.

Για να γίνει πιο πιστευτή η ιστορία του, της είπε πως ήθελε να της δώσει την διαχείριση του ebanking του, στο οποίο είχε καταθέσεις 90.000 ευρώ. Mάλιστα, της έστειλε email με τα σχετικά link.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα από τις 4 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Μαρτίου κατέθεσε συνολικά 105.000 ευρώ με 9 εμβάσματα στον «λογαριασμό» της μεταφορικής. Τα χρήματα αυτά όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τουρκία.

Ενώ η 41χρονη περίμενε να φτάσει η οικοσκευή και μετά ο ίδιος, στις 12 Μαρτίου, σε επικοινωνία που είχαν από νέο αριθμό, ο υποψήφιος σύντροφος την ενημέρωσε πως τελικά θα παραμείνει στο εξωτερικό.

Η γυναίκα κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης και πέρασε την πόρτα του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν, με την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν οι δράστες και θα μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματά της.

#ΗΡΑΚΛΕΙΟ #ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #ΓΑΜΠΡΟΣ #ΦΛΕΡΤ #ΑΠΑΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα