ΗΠΑ: Η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως από τον κορονοϊό

Πάνω από 1.300 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού καταγράφηκαν στις ΗΠΑ μέσα σε 24 ώρες, με βάση καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν στις ΗΠΑ 53.847 νέα κρούσματα μόλυνσης από κορονοϊό, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται επισήμως σε 4,77 εκατομμύρια. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού

στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη ξεπέρασε έτσι τους 156.000 νεκρούς.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το πιο σκληρό χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, μολαταύτα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για άλλη μια φορά χθες Τρίτη υιοθέτησε τόνο αισιόδοξο.

«Ορισμένοι δείκτες υπογραμμίζουν ότι οι σκληρές προσπάθειές μας να περιορίσουμε τον ιό έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα στην πραγματικότητα, πάνω απ’ όλα όσον αφορά την προστασία των ανθρώπων που είναι οι πιο ευάλωτοι», υποστήριξε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων συνεχίζει να αποδίδει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης που καταγράφεται στη χώρα του στο γεγονός ότι στις ΗΠΑ γίνεται μεγάλος αριθμός τεστ. «Οι ΗΠΑ κάνουν από μόνες τους τεστ σε πολύ περισσότερο κόσμο μέσα σε μία εβδομάδα από ό,τι πολλές άλλες μεγάλες χώρες μαζί», επέμεινε χθες ο Τραμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ,ipa