ΗΠΑ: Αντιδράσεις σε όλη τη χώρα για τις αμβλώσεις - Οι επόμενες κινήσεις του Μπάιντεν

Την παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ - Με ζωντανές συνδέσεις και συνεχή ροή πληροφόρησης τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν τις εξελίξεις

O Τζο Μπάιντεν απευθύνθηκε την Παρασκευή στους Αμερικανούς πολίτες έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καταργήσει το δικαίωμα στην άμβλωση. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ακυρώνει το δικαίωμα στην άμβλωση είναι ένα "τραγικό λάθος" και

το αποτέλεσμα "εξτρεμιστικής ιδεολογίας".

"Η υγεία και η ζωή των γυναικών αυτής της χώρας βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο" , ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι ΗΠΑ επιστρέφουν 150 χρόνια πίσω», υπογραμμίζοντας ότι με αυτήν την απόφαση «οι γυναίκες θα μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους».

Οι επόμενες κινήσεις

Μια ομάδα ανώτερων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου προετοιμάζεται εδώ και μήνες για να απαντήσει στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που αφαιρεί σε εθνικό επίπεδο το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σταθμίζει μια σειρά από βήματα για να απαντήσει στην απόφαση, αλλά περιορίζεται από το νόμο και τα όρια της εκτελεστικής του εξουσίας.

Ωστόσο, οι επιλογές εξετάζονται από δικηγόρους, πολιτικούς βοηθούς και πολιτικούς συμβούλους από τότε που διέρρευσε το Μάιο ένα σχέδιο γνωμοδότησης. Αλλά οι βοηθοί ήταν σαφείς, ότι τίποτα από όσα μπορεί να κάνει ο πρόεδρος δεν θα αποκαθιστούσαν το πανεθνικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών και κυρίως γυναικών, έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ δεκάδες γυναίκες μιλούν στην κάμερα για την απογοήτευση και τον αποτροπιασμό που νιώθουν μετά την ανατροπή της απόφασης, που δίνει το δικαίωμα στη γυναίκα να ορίζει το σώμα της και να παίρνει ελεύθερα τις δικές της αποφάσεις της.

Αντιδράσεις καλλιτεχνών και πολιτικών

Πολλά δημόσια πρόσωπα έχουν τοποθετηθεί ήδη για αυτή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ανάμεσα σε αυτά, η Χίλαρι Κλίντον που έγραψε σε ανακοίνωσή της:

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν πως η απόφαση να κάνουν ένα παιδί είναι μία από τις πιο ιερές, και τέτοιες αποφάσεις θα έπρεπε να παραμένουν ανάμεσα στους ασθενείς και τους γιατρούς τους. Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα περάσει στην ιστορία ως ένα βήμα πίσω για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στον μουσικό κόσμο, οι Pearl Jam έγραψαν στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media:

«Κανείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι πολιτικοί, ούτε το Ανώτατο Δικαστήριο θα έπρεπε να αποτρέπουν την πρόσβαση στην άμβλωση, την αντισύλληψη. Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να επιλέξουν».

Ο τραγουδιστής Yungblud, πάλι, έγραψε μεταξύ άλλων:

«Απλά “έκλεψαν”το δικαίωμα κάποιου να αποφασίζει για το ίδιο του το σώμα!».

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μπανκς τοποθετήθηκε ως εξής:

«Αυτά είναι ολέθρια νέα για τις οικογένειες -για τους άντρες και τις γυναίκες- που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να αποφασίζει πότε και με ποιον γινόμαστε γονείς. Αυτό δεν είναι το τέλος του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

#ΗΠΑ #ΑΜΒΛΩΣΗ #ΜΠΑΙΝΤΕΝ #ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα