Ινδία: Ζευγάρι συνταξιούχων μηνύει τον γιο του γιατί δεν τους χάρισε εγγόνι

Στα δικαστήρια προσφεύγει ένα ζευγάρι συνταξιούχων Ινδών ζητώντας αποζημίωση από το γιο τους, καθώς ισχυρίζονται ότι η αποτυχία του να τους χαρίσει έναν εγγονό, τους προκάλεσε «ψυχική οδύνη».

Ο 61χρονος Σαζνίβ Πρασάντ και η 57χρονη σύζυγός του Σαντάνα, κατέθεσαν μήνυση κατά του γιου τους Σρέι Σαγκάρ και της συζύγου του Σουμπχαγκί, οι οποίοι παντρεύτηκαν το 2016. Ο γάμος ήταν από συνοικέσιο και μάλιστα τους έστειλαν στην Ταϊλάνδη για μήνα του μέλιτος προκειμένου να αποκτήσουν έναν κληρονόμο, σύμφωνα

με τον Σαζνίβ.

Όπως υποστηρίζουν οι δύο γονείς, το ζευγάρι έχει περιθώριο ενός έτους για να αποκτήσει παιδί διαφορετικά θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 650.000 δολαρίων στους γονείς του γαμπρού. Μάλιστα, όπως λέει ο Σαζνίβ, ξόδεψαν όλες τις οικονομίες τους για τον γιο τους, στέλνοντάς τον στις ΗΠΑ το 2006 για να λάβει εκπαίδευση πιλότου με κόστος 65.000 δολάρια. Επέστρεψε τελικά στην Ινδία το 2007, αλλά έχασε τη δουλειά του και η οικογένειά του έπρεπε να τον στηρίζει οικονομικά για περισσότερο από δύο χρόνια, αναφέρουν οι Times of India. Όπως λένε οι γονείς του, πλήρωσαν επίσης για την γαμήλια δεξίωση σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων αλλά και ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 80.000 δολαρίων.

«Θάψαμε τα όνειρά μας για να τον μεγαλώσουμε» δήλωσε ο Σαζνίβ στην εφημερίδα The National World. «Είναι το όνειρο κάθε γονέα να γίνει παππούς και γιαγιά. Περιμέναμε χρόνια για να αποκτήσουμε εγγόνι. Προσπαθούσαμε να πείσουμε το γιο μας και τη σύζυγό του, αλλά δεν έδωσαν καμία σημασία στα αιτήματά μας. Είμαστε συντετριμμένοι που θα πεθάνουμε χωρίς να δούμε ένα εγγόνι».

Στην μήνυσή του ο Σαζνίβ έγραψε επίσης:

«Ο γιος μου είναι παντρεμένος εδώ και 6 χρόνια, αλλά εξακολουθούν να μην σχεδιάζουν να κάνουν μωρό. Τουλάχιστον εάν είχαμε έναν εγγονό να περνάμε χρόνο μαζί του, ο πόνος μας θα γινόταν υποφερτός. Έπρεπε επίσης, να πάρουμε δάνειο για να χτίσουμε το σπίτι μας και τώρα περνάμε πολλές οικονομικές δυσκολίες. Και ψυχικά είμαστε αρκετά διαταραγμένοι επειδή ζούμε μόνοι μας».

{https://twitter.com/ANINewsUP/status/1524325445831127040}

#ΙΝΔΙΑ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΕΓΓΟΝΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα