Ηλιόπουλος: Ο Καμίνης αδιαφορεί παθητικά για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τροφής και στέγης

Την Κοινωνική Υπηρεσία Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) επί της οδού Πειραιώς και Σοφοκλέους επισκέφθηκε το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Ηλιόπουλου, ενημερώνοντας τον σχετικά με την Κοινωνική Υπηρεσία, η πρόεδρος της Ελένη Κατσούλη τόνισε ότι «παρά την κατανόηση που εκφράζεται εκ μέρους της διοίκησης του δήμου, η στήριξη στον φορέα ΚΥΑΔΑ ήταν ελλιπής και ανεπαρκής». Επίσης κατά την κ. Κατσούλη, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «το μεγαλύτερο πρόβλημα της υπηρεσίας είναι το οργανωτικό, μιας

και ο φορέας, παρά του ότι είναι ΝΠΔΔ, στερείται της δυνατότητας ανάπτυξης και στελέχωσης σε προσωπικό, λόγω της περικοπής των οργανικών θέσεων και της συρρίκνωσης των διοικητικών του μονάδων, κατά τα προηγούμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος, επεσήμανε, τονίζεται στην ανακοίνωση, το θετικό έργο που εκτελεί ο φορέας ΚΥΑΔΑ και στηλίτευσε την παθητική αδιαφορία του δημάρχου Καμίνη, για μια κρίσιμη πλευρά της κοινωνικής πολιτικής που αφορά ανθρώπους που έχουν ανάγκη τροφής και στέγης. Δεσμεύτηκε, ότι θα συμβάλει στη προώθηση λύσης για το πρόβλημα της έγκρισης του νέου οργανισμού του φορέα και της στελέχωσής του με προσωπικό. Ακόμη ανάφερε, ότι «χρειάζεται να αρχίσει ένας διάλογος για το πρόβλημα της «αποασυλοποίησης» των αστέγων και το πέρασμα σε μια συμπεριληπτική αντίληψη, όπου ο δήμος, θα παρέχει κανονική στέγη σε διαμερίσματα και όχι σε ειδικούς ξενώνες». Τέλος, όπως αναφέρεται «συμφώνησε με τη διοίκηση του ΚΥΑΔΑ, ότι ο φόρος διαμονής που επιβάλλεται στα ξενοδοχεία, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνται για στέγαση αστέγων, θα πρέπει να μην καταβάλλεται από τον δήμο».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα eklogikanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα