Ηλίας Κασιδιάρης: Νέα κίνηση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μπλόκο στον Άρειο Πάγο

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βγάζουν νέο άσο από το μανίκι, «απάντώντας» στον ενδεχόμενο ελιγμό του Ηλία Κασιδιάρη για να ξεπεραστεί το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου.

Γραπτά υπομνήματα θα κατατεθούν στον Άρειο Πάγο από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

με σκοπό το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη. Ένα από τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσουν τα δύο κόμματα και τα οποία θα κατατεθούν δια χειρός Γεραπετρίτη και Αλειβιζάτου, είναι πως το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη έχει σχέσεις με ναζιστικά γεγονότα και πως ο ίδιος είναι ο ηγέτης του καθώς μέσα σε τέσσερις μήνες άλλαξε αρχηγούς.

Δεύτερον, θα καταθέσουν ντοκουμέντα, όπως διαγγέλματα κ.ά., που «αποκαλύπτουν» τις ναζιστικές θέσεις του. Επίσης, θα υπάρχει άλλη μια ανάλυση που θα αναφέρει γιατί η διάταξη πρέπει να είναι συνταγματική και αναγκαία.

Έως την Τρίτη 2 Μαΐου ο Άρειος Πάγος θα έχει πάρει την τελική του απόφαση για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Σημειώνεται ότι το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητα του. Όπως έγινε γνωστό, θα είναι υποψήφιος με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» στις εκλογές 2023.

Αναλυτικά η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη: «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το "Εθνικό Κόμμα Έλληνες" με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη. Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν αυτήν την στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα μας. Έχουμε υποχρέωση απέναντί τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος».

Χωριστούς δρόμους φαίνεται πως τραβούν τελικά ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς ο πρώτος θα κατέβει στις εθνικές εκλογές 2023 με τον δικό του πολιτικό συνασπισμό, το κόμμα «ΕΑΝ». Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το σήμα και το όνομα του κόμματός του ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Πάντως δεν αποκλείεται αυτή η «αυτόνομη» πορεία Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου να είναι ένας ΅«ελιγμός» ώστε να παρακαμφθεί πιθανό μπλόκο του Αρείου Πάγου στους «Έλληνες».

Το βέβαιο είναι ότι η Τετάρτη, 26η Απριλίου, είναι η τελευταία ημέρα όπου τα κόμματα που θέλουν να κατέβουν στις εκλογές υποχρεούνται με γραπτή δήλωση να δηλώσουν το όνομα και το έμβλημά τους. Ο φάκελος επιδίδεται προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια όλα τα ονόματα των κόμματων και το έμβλημά τους αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Τι είπε ο Ντογιάκος για Κασιδιάρη

Απαντήσεις έδωσε από το 8ο Φόρουμ Δελφών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για την συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και για την παραίτηση του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου Χρήστου Τζανερρίκου, όπως και για άλλα θέματα επικαιρότητας, στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ντογιάκος ανέφερε ότι «ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να είναι αγόμενος, φερόμενος ή πιεζόμενος. Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Ουέ και αλίμονο αν είχε περιορισμούς έκφρασης».

Παράλληλα, ο κ. Ντογιάκος, ερωτηθείς για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί τόσο για τη γνωμοδότησή του σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών όσο και για την παραίτηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου επισήμανε: «Αν κ. Τζανερρίκος πίστευε ότι κάποιος τον αδίκησε θα ερχόταν να μου πει κάνε κάτι. Εγώ αυτό θα έκανα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ως «πρωτοφανή για τα χρονικά της πατρίδας», σχολιάζοντας εν συνεχεία τη δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη ότι θα κατέλθει στις εκλογές με το κόμμα «Έλληνες».

«Οι εκλογές είναι μία γιορτή της Δημοκρατίας. Πρέπει να έχει κανείς μία πολιτική κουλτούρα για να οδηγείται σε αποφάσεις. Πρέπει ψύχραιμα και ώριμα να σκεφτεί ποια θα είναι η απόφασή του. Θα συνδεθεί με ένα γεγονός ακραίο ή δυσάρεστο. Η Χρυσή Αυγή βαρύνεται με μία δολοφονία. Ένα κόμμα που βαρύνεται με δολοφονία, θα μπορούσε να εκπροσωπείται στη Βουλή;» είπε με νόημα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναφορικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, τόνισε ότι συμβουλεύτηκε και προκατόχους του ‘σοφούς', αλλά και εν ενεργεία συναδέλφους όσον αφορά τη νομιμότητα της γνωμοδότησης, λέγοντας πως δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ της γνωμοδότησής του και του νέου νόμου λειτουργίας της ΕΥΠ, παρά μόνον ποιος θα είχε τον τελικό έλεγχο η ΑΔΑΕ ή η ΕΥΠ. Προσέθεσε ακόμη, ότι οι έρευνες για τις παρακολουθήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο ερευνητικό στάδιο.

#ΗΛΙΑΣ_ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΚΟΜΜΑ #ΑΡΕΙΟΣ_ΠΑΓΟΣ #ΝΑΖΙΣΤΕΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΠΑΣΟΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα