Ηλεκτρονικά οι εγγραφές για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ζωγράφου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ζωγράφου για την περίοδο 2020 -2021, θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://zografouaitiseisvn.tcloudapp.net

Για την περίοδο 2020-2021, γίνονται δεκτά τα παιδιά με ημερομηνία γέννησης, από 1/1/2016 έως και 29/2/2020. Συνεπώς για το σχολικό έτος οι γονείς των προνηπίων δύνανται να υποβάλλουν αίτηση

και στους Παιδικούς Σταθμούς και στα Δημόσια Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζωγράφου.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων εγγραφών ξεκινά τη Δευτέρα 18/05/2020 και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 17/06/2020.

Αφού υποβάλλετε οριστικά την αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα και λάβετε αριθμό αίτησης, ακολουθούν τα εξής:

1.Συγκεντρώνετε το σύνολο των δικαιολογητικών, όπως αναφέρονται κατωτέρω μέσα σε φάκελο.2.Αναγράφετε πάνω στο φάκελο τακάτωθι:

α) Τον τίτλο “Αίτηση εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς”.

β) Τον αριθμό αίτησης που έχετε λάβει από την ηλεκτρονικά υποβληθείσα αίτηση. γ) Το όνομα και το επώνυμο του παιδιού.Η αποστολή του πλήρους φακέλου θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικάταχυδρομικά ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier) στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ζωγράφου, στην οδό Γεωργίου Ζωγράφου 7, Τ. Κ. 157 72. Επισημαίνεται ότι, οι φάκελοι που αποστέλλονται θα πρέπει να είναι πλήρεις. Ελλιπείς φάκελοι δε θα ληφθούν υπόψη (αυτομάτως θα απορρίπτονται). Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή 26/06/2020 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή ταχυμεταφοράς(courier).ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εγκυρότητα της αίτησης εγγραφής είναι τόσο η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, όσο και η αποστολή των δικαιολογητικών.Οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ζωγράφου έχουν στη δύναμή τους εννέα (9) παραρτήματα. Ο 2ος Παιδικός Σταθμός επί της οδού Γαλήνης & Αναστασάκη 40 (Ά. Ιλίσια) δε θα λειτουργήσει από 01/09/2020, λόγω ανοικοδόμησης Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Οι Διευθύνσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι οι κάτωθι:

Σας ενημερώνουμε ότι από το τρέχον σχολικό έτος (2020 –2021) θα λειτουργήσει στονσταθμό τμήμα βρεφών από 1,5 έως 2,5ετώνΑπό 01/01/2016 έως 28/02/2019εγγραφή του παιδιού τους και στη Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” (ΕΣΠΑ), δύνανται να υποβάλλουν αίτηση και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ζωγράφου με τους όρους που θέτει το κάθε πρόγραμμα. Επισημαίνεται ότι, βάσει της υπ’ αριθμ. 68/15-04-2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τα 150 μόρια της επανεγγραφής δικαιούνται τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις δομές το τρέχον σχολικό έτος μέσω μοριοδότησης του Δήμου και η μητέρα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Τα παιδιά που την ίδια περίοδο φιλοξενήθηκαν μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος (ΕΣΠΑ), δικαιούνται τα μόρια της επανεγγραφής, εφόσον:α) Η μητέρα δεν έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης σε επιδοτούμενο πρόγραμμα.β) Εάν η αίτησή της στο πρόγραμμα έχει απορριφθεί για ουσιαστικούς λόγους και όχι για ελλιπή φάκελο. Με την προσκόμιση του απορριπτικού θα λαμβάνουν τα μόρια της επανεγγραφής

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΌΡΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1.Για την εγγραφή των παιδιών κατά την περίοδο 2020 –2021 λαμβάνεται υπόψη η ηλικία που θα έχουν την01/09/2020.

2.Οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης θα αναρτηθούν έως την Παρασκευή 03/07/2020.

3.Ενστάσεις θα κατατίθενται αποκλειστικά μέσω της ψηφιακήςπλατφόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://zografouaitiseisvn.tcloudapp.net από την Δευτέρα 06/07/2020 έως και την Πέμπτη09/07/2020.

4.Σε περίπτωση πληρότητας των θέσεων στο Σταθμό της πρώτης δηλωθείσας επιλογής θα ακολουθήσει εγγραφή του παιδιού στον επόμενο Σταθμό επιλογής του γονέα, σύμφωνα με τις κενές διαθέσιμες θέσεις, ανά ηλικιακή κατηγορία και σειρά προτεραιότητας (μοριοδότηση).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1.Αίτηση Εγγραφής (εκτυπωμένη από την ηλεκτρονικήπλατφόρμα).

2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης των γονέων (έκδοση τελευταίου εξαμήνου). Σε περίπτωση που προσκομισθεί πιστοποιητικό σε άλλη γλώσσα, συνοδεύεται απαραίτητα από επίσημημετάφραση.

3.Φωτοτυπία της άδειας παραμονής για αλλοδαπούς γονείς καιπαιδιά.

4.Πιστοποιητικό υγείας παιδιού (επισυνάπτεται στο έντυπο τηςαίτησης).

5.Φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας, συμπληρωμένο με πλήρη στοιχεία εμβολιασμών που προβλέπονται για την ηλικία τουπαιδιού.

6.Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2020.

7.Αντίγραφο εκκαθαριστικού του 2020.

Σε περίπτωση συμφώνου συμβίωσης υποχρεούνται και οι δύο γονείς κατάθεσης αντιγράφου φορολογικής δήλωσης και εκκαθαριστικού.β) Βεβαίωση από την εφορία απαλλαγής για μη υπόχρεους φορολογικής δήλωσης.Σας ενημερώνουμε ότι, αν το εκκαθαριστικό σας δεν έχει εκδοθεί από την Εφορία, υποχρεούστε να συμπληρώσετε και να καταθέσετε Υπεύθυνη Δήλωση περί προσκόμισής του μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ζωγράφου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όποιος δεν προσκομίσει το Αντίγραφο του εκκαθαριστικού μέχρι την έναρξη λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών (01-09-2020), αυτομάτως θα καταχωρείται στην ανώτερη κλίμακα των τροφείων.8.Βεβαίωση εργασίας τελευταίου εξαμήνου για τημητέρα9.Φωτοτυπία των τελευταίων ενσήμων (για Ιδιωτικό Τομέα) ή εργοσήμων για περιστασιακή εργασία. Ειδικά οι νεοπροσληφθείσες μητέρες προσκομίζουν από τον ασφαλιστικό φορέα βεβαίωση μη οριστικοποιημένων ενσήμων, με την υποχρέωση κατάθεσης των οριστικοποιημένων (εντός τριμήνου).

10.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσκομίζουν αντίγραφο της δήλωσης έναρξης επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέατους.

11.Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή σταθερής τηλεφωνίας, από όπου προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας των γονέων ή αντίγραφο ηλεκτρονικής υποβολής Δήλωσης Μίσθωσης Κατοικίας απόwww.aade.gr/Υπηρεσίεςπρος πολίτες/Ακίνητα/Μισθωτήρια Ακινήτων.

12.Βεβαίωση ανεργίας ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ των γονέων.

13.Υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής των όρων της ανακοίνωσης.

ΚΔΑΠ

Όλες οι αιτήσεις εγγραφών, για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) του Δήμου Ζωγράφου, για την περίοδο 2020 - 2021, θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://zografoukdapaitiseisvn.tcloudapp.net .

Για την περίοδο 2020 - 2021, σας γνωρίζουμε ότι γίνονται δεκτά τα παιδιά με ημερομηνία γέννησης, από 1/1/2009 έως και 31/12/2015. Για διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210.7485106 (Τραυλαντώνη 53, «Ζωγραφόκηπος»), 210.7487915 (Βακτριανής 94, «Αερόστατο») και 210.7485904 (Αργυροκάστρου & 34ου Συντάγματος, «Βυσσινόκηπος») καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως και τις 14:30 μ.μ. Για βοήθεια σχετικά με τεχνικά θέματα, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 210 9885396 τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 έως 16:00.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων εγγραφών ξεκινά την Δευτέρα 18/05/2020 και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 17/06/2020

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από τις 00:00 έως τις 01:00 κάθε μέρα το σύστημα δε θα λειτουργεί λόγω προγραμματισμένης συντήρησης και αναβάθμισης.

Αφού υποβάλλετε οριστικά την αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα και λάβετε αριθμό αίτησης, ακολουθούν τα εξής: 1. Συγκεντρώνετε το σύνολο των δικαιολογητικών όπως αναφέρονται κατωτέρω, μέσα σε φάκελο. 2. Αναγράφετε πάνω στο φάκελο τα κάτωθι: α) Τον τίτλο “Αίτηση εγγραφής στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.)”. β) Τον αριθμό αίτησης που έχετε λάβει από την ηλεκτρονικά υποβληθείσα αίτηση. γ) Το όνομα και το επώνυμο του παιδιού. Η αποστολή του πλήρους φακέλου θα πραγματοποιείται αποκλειστικά ταχυδρομική ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier) στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ζωγράφου, στην οδό Γ. Ζωγράφου 7, Τ.Κ. 157 72.

Επισημαίνεται ότι, οι φάκελοι που αποστέλλονται θα πρέπει να είναι πλήρεις. Ελλιπείς φάκελοι δε θα ληφθούν υπόψη (αυτομάτως θα απορρίπτονται). Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή 26/06/2020 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή ταχυμεταφοράς (courier).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εγκυρότητα της αίτησης εγγραφής είναι τόσο η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, όσο και η αποστολή των δικαιολογητικών.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) του Δήμου Ζωγράφου έχουν στη δύναμή τους τρία (3) παραρτήματα, που λειτουργούν στις εξής διευθύνσεις:
ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 1 ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 11 & 34ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, «Βυσσινόκηπος» 2 ΤΡΑΥΛΑΝΤΩΝΗ 53 & ΜΑΙΚΗΝΑ, «Ζωγραφόκηπος» 3 ΒΑΚΤΡΙΑΝΗΣ 94 & ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ ΖΕΡΒΑ, «Αερόστατο»

Σας ενημερώνουμε ότι οι γονείς που έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή του παιδιού τους και στη δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’ (ΕΣΠΑ) δύνανται να υποβάλλουν αίτηση και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) του Δήμου Ζωγράφου με τους όρους που θέτει το κάθε πρόγραμμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: 1. Αίτηση Εγγραφής (εκτυπωμένη από την ηλεκτρονική πλατφόρμα). 2. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού. 3. Πιστοποιητικό υγείας παιδιού (επισυνάπτεται στο έντυπο της αίτησης). 4. Φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας, συμπληρωμένο με πλήρη στοιχεία εμβολιασμών που προβλέπονται για την ηλικία του παιδιού. 5. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2020. 6. Αντίγραφο εκκαθαριστικού του 2020. α) Σε περίπτωση συμφώνου συμβίωσης υποχρεούνται και οι δύο γονείς κατάθεσης αντιγράφου φορολογικής δήλωσης και εκκαθαριστικού. β) Βεβαίωση από την εφορία απαλλαγής για μη υπόχρεους φορολογικής δήλωσης. Σας ενημερώνουμε ότι, σε περίπτωση που το εκκαθαριστικό σας δεν έχει εκδοθεί από την Εφορία, υποχρεούστε να συμπληρώσετε και να καταθέσετε την Υπεύθυνη Δήλωση περί προσκόμισής του μέχρι την 01/09/2020 στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) του Δήμου Ζωγράφου. 7. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή σταθερής τηλεφωνίας, από όπου προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας των γονέων ή αντίγραφο ηλεκτρονικής υποβολής Δήλωσης Μίσθωσης Κατοικίας από www.aade.gr/Υπηρεσίες προς πολίτες/Ακίνητα/Μισθωτήρια Ακινήτων. 8. Βεβαίωση εργασίας τελευταίου εξαμήνου για τη μητέρα ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα