Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις για διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων της Αττικής

Μια νέα πλατφόρμα λειτουργεί από προχθές στην ιστοσελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), για τις δηλώσεις των φαρμακοποιών στο Σύλλογο, σχετικά με τη λειτουργία των φαρμακείων με διευρυμένο ωράριο.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό υπόμνημα ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κων. Λουράντος, η Περιφέρεια Αττικής

όρισε τα δίμηνα για τα οποία μπορούν να δηλώνουν οι φαρμακοποιοί την τήρηση διευρυμένου ωραρίου πέραν του υποχρεωτικού.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό υπόμνημα ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κων. Λουράντος, η Περιφέρεια Αττικής όρισε τα δίμηνα για τα οποία μπορούν να δηλώνουν οι φαρμακοποιοί την τήρηση διευρυμένου ωραρίου πέραν του υποχρεωτικού.

Έτσι, πλέον, οι φαρμακοποιοί μπορούν να υποβάλλουν δήλωση για τα δίμηνα:

Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2018
Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2019
Μαρτίου -Απριλίου 2019 και
Μαΐου -Ιουνίου 2019.

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται το αργότερο ένα μήνα πριν την έναρξη του κάθε διμήνου, δηλαδή:

Για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2018 η δήλωση υποβάλλεται το αργότερο ως και την 1.10.2018 (επειδή η 30.9.2018 είναι Κυριακή)
Για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2019, υποβάλλεται το αργότερο ως και τις 30.11.2018,
Για το δίμηνο Μαρτίου -Απριλίου 2019 το αργότερο ως και τις 31.1.2019 και
Για το δίμηνο Μαΐου -Ιουνίου 2019 το αργότερο ως και την 1.4.2019 (επειδή η 31.3.2019 είναι Κυριακή).

Ο ΦΣΑ επισημαίνει ότι δημιούργησε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, επειδή η υποβολή των δηλώσεων δημιούργησε τεράστια γραφειοκρατία στις υπηρεσίες του Συλλόγου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στη ροή των λοιπών εργασιών του ΦΣΑ και στη ροή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Συλλόγου.
Το νέο σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί στις 22 Αυγούστου, όμως για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου η προθεσμία φτάνει μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2018.

Με το νέο σύστημα, οι φαρμακοποιοί που υποβάλλουν τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά, παίρνουν αμέσως επιβεβαίωση με το μοναδικό αριθμό υποβολής, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω επικοινωνία με τον ΦΣΑ για επιβεβαίωση της παραλαβής, ούτε απαιτείται η φυσική παρουσία του φαρμακοποιού στα γραφεία του Συλλόγου.

Σημειώνει όμως ο ΦΣΑ, ότι η κάθε δήλωση θα πρέπει να κατατίθεται και στην αντίστοιχη περιφερειακή Διεύθυνση στην οποία υπάγεται το κάθε φαρμακείο.

Ακόμη επισημαίνει ότι αν ο φαρμακοποιός επιθυμεί να υποβάλλει δήλωση για πάνω από ένα δίμηνο, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία για κάθε δίμηνο, ξεχωριστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα