Ηλεία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Βάρδα, οριοθετήθηκαν τα μέτωπα σε Τραγανό και Άγναντα

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βάρδα Ηλείας το τρίτο κατά σειρά πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης.

Εν τω μεταξύ όπως φαίνεται οριοθετήθηκαν τα άλλα δύο μέτωπα, στα Άγναντα και το Τραγανό.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο ο οποίος επικαλέστηκε ενημέρωσή του από την Πυροσβεστική, παρουσίαζαν από νωρίς το βράδυ, καλύτερη εικόνα.

Νωρ΄ίτερα οι φλόγες «έγλειψαν» τα πρώτα σπίτια οι φλόγες της φωτιάς που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το

πρωί, ενώ εξαιτίας κηλίδωσης, αργά το μεσημέρι εκδηλώθηκε κι ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο, αυτή τη φορά στον οικισμό Λουκά - όπου επίσης η φωτιά καίει δίπλα σε σπίτια και ταυτόχρονα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι.

Σημειώνεται πως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, ενώ παρά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων, και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Λίγο νωρίτερα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ ένας υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 41 οχήματα, 80 πυροσβέστες, ενα Πεζοπόρο Τμήμα από την Πάτρα, ένα ελικόπτερο Erickson, ένα ελικόπτερο ΑΒ214, καθώς και 4 αεροσκάφη - 2 CL 215 και 2 CL 415.

Τρομοκρατημένοι οι πολίτες σε Άγναντα και Λουκά

Σύμφωνα με το patrisnews, οι κάτοικοι στα Άγναντα και στον Λουκά, είναι τρομοκρατημένοι, ενώ αρκετοί από αυτούς να βοηθούν τους πυροσβέστες δίνοντας μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των οικισμών, ωστόσο δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παράλληλα λεωφορεία του δήμου είναι έτοιμα να μεταφέρουν όποιον το επιθυμεί.

Και δεύτερος τραυματισμός πυροσβέστη

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, την ώρα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο πρώτος διακομίσθηκε - νωρίς το μεσημέρι - με εγκαύματα στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ενώ ο δεύτερος χτύπησε στο κεφάλι, και μεταφέρθηκε από συναδέλφους του μέχρι το ασθενοφόρο που έσπευσε για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΗΛΕΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα