Ιδρύθηκε το νέο κόμμα «Βολτ»: Με ποιους θα συμμαχήσει στις επερχόμενες εκλογές

Το ν΄έο κόμμα «Βολτ» πραγματοποίησε το πρώτο ιδρυτικό του συνέδριο στις 11 και 12 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Πώς αυτοπροσδιορίζεται;

Το Βολτ Ελλάδας είναι το ελληνικό κόμμα-μέλος του κινήματος Volt Europa που στοχεύει σε μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοκρατική, ισότιμη

και δίκαιη για όλους τους πολίτες της.

Έχει χαρακτήρα προοδευτικό, πραγματιστικό και πανευρωπαϊκό, όπως ορίζεται στα ιδρυτικά κείμενα του Volt Europa.

Το Βολτ κινείται με γνώμονα την κοινή λογική, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Αξιοποιεί ιδέες του σύγχρονου κοινωνικού φιλελευθερισμού, της πράσινης οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας και του μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Επιλέγει να μην παγιδευτεί σε ταμπέλες και εστιάζει στην ουσία. Προτείνει λύσεις που αποδίδουν στην πράξη.

Στο ατομικό πεδίο υποστηρίζουμε την πλήρη ελευθερία του ατόμου, το δικαίωμά του στην αυτοπραγμάτωση, στην εργασία, στην ιδιοκτησία, στην έκφραση, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο δημόσιο χώρο και στο φυσικό περιβάλλον.Στο συλλογικό πεδίο υποστηρίζουμε την κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αειφόρο ανάπτυξη.

Αυτό ήταν!

Το 1ο ιδρυτικό συνέδριο του Βολτ ολοκληρώθηκε. Είμαστε έτοιμοι για ένα πανευρωπαϊκό, προοδευτικό και πραγματιστικό μέλλον και για την Ελλάδα!

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη, τους φίλους, και όσους & όσες παρακολούθησαν τις εργασίες του!

Thank you @VoltEuropa #Διάλεξε_Μωβ pic.twitter.com/YPO74V2uKQ

Βολτ Ελλάδας - Volt Greece (@VoltGreece) March 12, 2023

Στόχος η Ομοσπονδιακή Ευρώπη: Ευρωπαϊκός στρατός και ομοσπονδιακό ΥΠΟΙΚ

Πιστεύουμε ότι τα εθνικά κόμματα έχουν φτάσει στα όριά τους και γι’ αυτό συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κόμματος. Θεωρούμε την Ομοσπονδιακή Ευρώπη ως την επιθυμητή λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες, μαζί και η δική μας. Μόνο αν ενωθούν και ενεργήσουν από κοινού οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις και να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της ελεύθερης οικονομίας και του κράτους δικαίου.

Για να επιτύχουμε αυτή την ισχυρή ένωση, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα για τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας με έναν κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό στρατό, με έναν Πρόεδρο εκλεγμένο από τους Ευρωπαίους πολίτες, ένα Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει την καταπολέμηση της ανεργίας και όχι μόνο του πληθωρισμού ώστε να θωρακίσει την Ένωση από μελλοντικές κρίσεις.

Σε αυτές μας τις αξιώσεις δεν είμαστε μόνοι. Ανήκουμε σε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα με μέλη από χώρες του Βορρά και του Νότου, της Ανατολής και της Δύσης, με κοινές θέσεις και κοινό όραμα.

Πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες της και θέλουμε να τη βελτιώσουμε. Η Ε.Ε. χρειάζεται δραστικές αλλαγές για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής μας. Ζητάμε μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν τα θεσμικά της όργανα ώστε να πετύχουμε μια πιο δημοκρατική, δίκαιη, ισχυρή και αλληλέγγυα ομοσπονδιακή ένωση.

Οι δύο νέοι συμπρόεδροι του Βολτ Ελλάδας: η Θεοδώρα Φαμπρικέζη και ο Νικόλας Φουρναράκης είναι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά.

Όλο το #Volt, από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης θα είναι δίπλα τους, και τους εύχεται συγχαρητήρια! pic.twitter.com/twHffbkXcv

Βολτ Ελλάδας - Volt Greece (@VoltGreece) March 13, 2023

Πράσινο & Μωβ: Η συμμαχία για τις προσεχείς εκλογές

Για τις προσεχείς εκλογές προχώρησαν στη δημιουργία της Συμμαχίας «Πράσινο & Μωβ»:

Συνεργαζόμαστε με κόμματα και κινήσεις της Οικολογίας και του Πράσινου χώρου, συμβάλλοντας με τις δικές μας Μωβ αρχές και ιδέες για την ελευθερία, την πρωτοβουλία, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις όλων μας, με στόχο να προσφέρουμε στους Έλληνες πολίτες μια εναλλακτική και προπάντων βιώσιμη πρόταση συμμετοχής στην πολιτική.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΚΟΜΜΑΤΑ #ΕΥΡΩΠΗ #ΒΟΛΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιδρύθηκε, Βολτ,idrythike, volt