Ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η χτεσινή «λαοθάλασσα» στην Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και με κεντρικό σύνθημα, «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα», έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι διοργανωτές υπολόγισαν τον κόσμο σε πάνω από 400.000, ενώ η Αστυνομία κατεβάζει το νούμερο στους περίπου 100.000 ανθρώπους αλλά σε κάθε περίπτωση η συγκέντρωση ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες.

Το χθεσινό συλλαλητήριο δεν μπορεί να συγκριθεί με τα συλλαλητήρια του 1992, καθώς τότε η Εκκλησία είχε πρωτοστατήσει.

Ωστόσο αν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε από τους μητροπολίτες να απέχουν από το συλλαλητήριο, αυτό δεν έγινε. Τουλάχιστον δέκα μητροπολίτες, μαζί με τον κ. Ανθιμο πήγαν στη συγκέντρωση.

Η εξέδρα είχε στηθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι συγκεντρωμένοι κάλυπταν όλη τη γύρω περιοχή, έχοντας αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο, και εκτείνονταν προς την πλευρά του Λευκού Πύργου, από τη μία πλευρά, και προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», από την άλλη.

Θέσεις μπροστά από την εξέδρα πήραν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή.

Επίσης, συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Το συλλαλητήριο άρχισε με τον εθνικό ύμνο και ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας εκτός κειμένου και καταχειροκροτούμενος από το πλήθος, ο κ. Φράγκος έστειλε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους Βόρειους γείτονές μας, ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας.

«Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν είμαστε έρμαια, τελείωσαν αυτά. Θα προστατέψουμε τη Μακεδονία μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα