Ιατρική βεβαίωση ζητά η Προανακριτική για Καλογρίτσα, «φέρτε τον να τον εξετάσω» φώναζε ο Πολάκης

Αιφνίδια εμπλοκή στις συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, εκ των βασικών μαρτύρων της δικογραφίας Παππα ενημέρωσε με επιστολή του ότι αδυνατεί να προσέλθει αύριο να καταθέσει, επειδή αναρρώνει από τον εμβολιασμό.

Η ΝΔ, που ζητά ιατρική βεβαίωση πρότεινε να σταλεί διπλή πρόσκληση για την Πέμπτη σε Καλογρίτσα και Νικολάου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να τηρηθεί η σειρά των

μαρτύρων, ως έχει προγραμματιστεί. Στην ιατρική βεβαίωση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από την προανακριτική επιτροπή φέρεται να αντέδρασε ο Π. Πολάκης αναφέροντας «Φέρτε τον να τον εξετάσω εγώ», διαμαρτυρόμενος γιατί η κυβέρνηση δεν έχει υιοθετήσει τη στρατηγική με τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Καλογρίτσας αναφέρει σε επιστολή του ότι αδυνατεί να προσέλθει, λόγω έντονων συμπτωμάτων κόπωσης, ατονίας, πόνων στους μύες και μουδιασμάτων τα όποια βιώνω μετά τον εμβολιασμό του.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΜΠΡΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ η σημερινή κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα απέδειξε ότι «Καλογρίτσας και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα» και πως οι «Χούρι μιλούσαν με τόσους πολλούς στη κυβέρνηση που το white house ήταν χαρέμι».

Κ. Τόμπρας: Ο Καλογρίτσας δεν χρειαζόταν να πάρει ευλογία από την κυβέρνηση, διότι ο Καλογρίτσας ήταν η ίδια η ευλογία της κυβέρνησης (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ). Καλογρίτσας και κυβέρνηση ήταν ένα. Το White House δεν ρώτησα τι είναι, γιατί θεώρησα αυτονόητο ότι είναι το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρολίγον ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδεις να έχει και γεωπολιτική απόληξη.

Δημ. Μαρκοπουλος (ΝΔ): Έχετε πει σε παλιότερη συνέντευξή σας πως η CCC «δεν είναι απλά μια εταιρεία. Είναι ένας παράγοντας παγκόσμιου βεληνεκούς. ...ένας τεράστιος, όπως είπατε, γεωστρατηγικός παράγοντας, που συνδέει τον αραβικό κόσμο με την Ευρώπη. Ήθελαν να επηρεάσουν τις καταστάσεις κατέχοντας μια από τις τέσσερις άδειες; Υπήρξε προσπάθεια εκτός από ΣΥΡΙΖΑ Channel κι εκχώρησης τηλεοπτικής εθνικής κυριαρχίας, δεδομένου πως προωθούσε η τότε κυβέρνηση μόλις 4 τηλεοπτικές άδειες; Πήγαιναν δηλαδή να δώσουν μια από τις λίγες άδειες σε ξένα προς την Ελλάδα συμφέροντα;».

Κ. Τόμπρας: Κύριε Μαρκόπουλε ξέρετε μαθηματικά;

Δημ. Μαρκόπουλος (ΝΔ): Του μέσου όρου. Δε με λες Αϊνστάιν, όμως κάτι ξέρω...

Κ. Τόμπρας: Ε, θα ξέρετε τότε. Μια εξίσωση με δέκα αγνώστους λύνεται; Δεν λύνεται. Μιλάμε για αραβικά κεφαλαία. Για Παλαιστινίους με λιβανέζικες ρίζες. Για λεφτά από πολλές κατευθύνσεις που έρχονται από τον αραβικό κόσμο. Ήθελαν να παίζουν αραβικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με ενδιαφέρον για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τις διευκρινήσεις που έδωσε αναλυτικά ο κ. Τόμπρας, προκύπτει ότι :

1. Ο ίδιος είχε εντολή από τους Χούρι να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με κάποιους από τους επίδοξους καναλάρχες.

2. Ο ίδιος, όπως δήλωσε, κατάφερε και βρήκε 3 εκατ. ευρώ άρα -όπως κατέθεσε- «δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση, αν ήθελε, να του βρει 17 εκατ.;».

3. Μας έφερε το χειρόγραφο συμφωνητικό, που υπεγράφη δύο χρόνια μετά τον διαγωνισμό και δείχνει ότι υπήρχε συζήτηση για να λυθεί το όλο ζήτημα της ιδιωτικής -όπως είπε ο κ. Τόμπρας- διαφοράς μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα.

4. Η διαδικασία της εγγυητικής επιστολής και όλου του διαγωνισμού δεν είχε προβλήματα, ότι η εγγυητική επιστολή εκδόθηκε ορθώς, ότι τα λεφτά είχαν κανονική προέλευση και ήταν αποτέλεσμα της σύμβασης δύο ιδιωτικών φορέων.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι είναι προφανές ότι όλο το αφήγημα της κατηγορίας καταρρέει. «Ούτε δώρο υπάρχει, άρα ούτε δωροληψία, ούτε παράβαση καθήκοντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα