Η Ζάκυνθος σε σοκ: Ο γιος σκότωσε τον 70χρονο ταχυδρόμο – Η αιτία που όπλισε το χέρι του

Ένα καλά κρυμμένο δράμα παιδικής κακοποίησης κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του συνταξιούχου 70χρονου ταχυδρόμου, σύμφωνα με την ομολογία του 26χρονου δράστη που δεν ήταν άλλος από τον ίδιο του τον γιο.

Την κακοποίηση που πέρασε στα χέρια του πατέρα του εξιστόρησε ο 26χρονος καθ'ομολογίαν πατροκτόνος που αφαίρεσε τη ζωή του ίδιου του πατέρα, πρώην ταχυδρόμου, για να σώσει όπως είπε τα ετεροθαλή αδέλφια του από την κακοποίηση που βίωναν, και την οποία είχε υποστεί και ο ίδιος ως παιδί.

Σύμφωνα με το imerazante, το βράδυ

της Τρίτης ο 26χρονος γιος του από τον δεύτερο γάμο του με την αλβανικής καταγωγής σύζυγό του ομολόγησε την πράξη του.

Μετά από πολλές αντιφάσεις και την αδυναμία να εξηγήσει γιατί δεν παρέστη στην κηδεία του πατέρα του, ο 26χρονος πατροκτόνος "έσπασε" και ανέφερε στους αστυνομικού την κακοποίηση που είχε βιώσει στα χέρια του θύματος και πατέρα του, αλλά κυρίως το γεγονός ότι το θύμα εξακολουθούσε να κακοποιεί τα ανήλικα αδέλφια του.

Η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων

«Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η ανθρωποκτονία του 70χρονου ημεδαπού την Κυριακή (27.05.2018), το βράδυ στη Ζάκυνθο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας σε βάρος 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, συγγενικού προσώπου του 70χρονου.

Ειδικότερα από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος το βράδυ της Κυριακής (27.05.2018) στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών Ζακύνθου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο (επαναληπτική καραμπίνα) τον 70χρονο, μέσα στο αυτοκίνητο του.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο.
Τον 70χρονο βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος ένας ταξιτζής που περνούσε από το σημείο και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

Το θύμα είχε δεχθεί πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο και είχε τραύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τον θώρακα. Η αστυνομία εκτιμούσε ότι ο δράστης πιθανότατα ήταν γνωστός του θύματος και πως σταμάτησε οικειοθελώς το φορτηγάκι του γιατί ίσως είχε ραντεβού μαζί του. Την εκδοχή αυτή ενίσχυε η διαπίστωση ότι ο 70χρονος αιφνιδιάστηκε, γιατί δεν προσπάθησε να βάλει μπροστά όταν είδε το κυνηγετικό όπλο να τον σημαδεύει, αλλά έβαλε ενστικτωδώς μπροστά του τα χέρια του στο παράθυρο του οδηγού. Γι’ αυτό φέρει τραύματα από τα σκάγια στις παλάμες, εκτός από αυτά στο πρόσωπο και τον θώρακα που προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατό του.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου».

Ο ίδιος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ αμέσως μετά τη διαδικασία επέστρεψε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου.

Ο 26χρονος αναμένεται να περάσει πάλι το "κατώφλι" του ανακριτή Ζακύνθου, την Παρασκευή 1 Ιουνίου, ώστε να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο του 26χρονου, τα αίτια που όπλισαν το χέρι του νεαρού, ήταν η συχνή κακοποίηση που δεχόταν ο ίδιος, αλλά και τα νεαρότερα αδέρφια του (7 και 8 ετών), από τον ηλικιωμένο πατέρα τους.

Η μικρή κοινωνία του χωριού των Βολιμών κάνει λόγο για ένα νεαρό, που ήταν πάντα χαμογελαστός και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

(φωτογραφία αρχείου)

Keywords
Τυχαία Θέματα