Η ύπαρξη εξωγήινων θα μπορούσε να αποδειχθεί σε 28 μέρες!

Φυσικός του Χάρβαρντ θα ανακοινώσει άμεσα εάν τα συντρίμμια που ανασύρθηκαν από τον ωκεανό είναι εξωγήινα ή απλώς θραύσματα μετεωριτών.

Η επιστημονική απόδειξη της ύπαρξης ευφυούς εξωγήινης ζωής θα μπορούσε να έρθει σε λιγότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με τον κορυφαίο φυσικό στο Χάρβαρντ, Avi Loeb. Μικροσκοπικά μεταλλικά θραύσματα που ανακτήθηκαν από το σημείο της συντριβής ενός UFO που μοιάζει με μετεωρίτη που έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό το 2014 ήταν αρκετά ισχυρά ώστε να συνιστούν δυνητικά

«κάποιο τεχνητό κράμα», σύμφωνα με τον καθηγητή φυσικής. «Υπάρχει πιθανότητα να είναι τεχνητό, να είναι διαστημόπλοιο», είχε πει ο Loeb τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Loeb, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρίας και Υπολογισμού στο Κέντρο Αστροφυσικής του Harvard-Smithsonian, είπε ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσης αυτού του μήνα θα μπορούσαν «σίγουρα» να αποκαλύψουν την «πρώτη επαφή» της ανθρωπότητας με εξωγήινους. «Περιμένω νέα μέσα σε ένα μήνα», είπε ο Loeb στην Daily Star. «Αυτή είναι η ελπίδα». Ο Loeb αναφέρει ότι τουλάχιστον τέσσερα ερευνητικά ιδρύματα απασχολούν επί του παρόντος τον επιστημονικό εξοπλισμό και το προσωπικό τους σε δείγματα από τα ανακτημένα μεταλλικά θραύσματα. Τα θραύσματα, 50 ως επί το πλείστον σιδερένιες σφαίρες διαμέτρου περίπου 0,1 έως 0,7 χιλιοστών, πιθανότατα προήλθαν από ένα αντικείμενο εκτός του ηλιακού μας συστήματος – με βάση την ανάλυση του Loeb και ενός πρώην μαθητή, καθώς και επιστημόνων της Διαστημικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Οι συνάδελφοι του Loeb στη Γερμανία, την Παπούα Νέα Γουινέα και σε δύο κορυφαία πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα απασχολημένοι με τον έλεγχο των σφαιρών για να προσδιορίσουν εάν τα ατομικά τους ισότοπα, η χημική σύσταση και άλλες λεπτομέρειες μπορούν να αποδείξουν μια απόκοσμη προέλευση. «Είμαστε στη διαδικασία να μάθουμε, μέσα σε ένα μήνα περίπου, από τι κατασκευάστηκε αυτός ο μετεωρίτης και αν είναι ίσως τεχνολογικής προέλευσης ή όχι», είπε ο Loeb.

Το IM1 κατατάσσεται στην πρώτη θέση ως προς την αντοχή του υλικού

Ο Loeb και οι συνάδελφοί του αποκαλούν το αντικείμενο IM1 («Interstellar Meteor 1»), αν και φέρει επίσης ένα άλλο πιο τεχνικό όνομα, το «CNEOS 20140108», σύμφωνα με τον κατάλογο μετεωριτών του Κέντρου Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη της NASΑ. Το IM1 κατατάσσεται επί του παρόντος στην πρώτη θέση ως προς την αντοχή του υλικού και από τις 273 βολίδες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο μετεωριτών CNEOS της NASA, γεγονός που αποτελεί μια πρώιμη ένδειξη για την επιστημονική του αξία.

#ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ #ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ #ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ #ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ #ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η ύπαρξη εξωγήινων θα μπορούσε να αποδειχθεί σε 28 μέρες!,