Η Βρετανία σε χειρότερη κατάσταση μετά το Brexit σε όλα τα σενάρια

Η Βρετανία θα είναι σε χειρότερη κατάσταση μετά το Brexit βάσει όλων των υπό εξέταση σεναρίων, σύμφωνα με ανάλυση που εκπονήθηκε από Βρετανούς αξιωματούχους, όπως μετάδωσε χθες το BuzzFeed News.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του 2019, αλλά υπάρχουν βαθιές διαφορές εντός της κυβέρνησης και του κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το είδος της σχέσης που θα αντικαταστήσει τα 46 χρόνια παραμονής στην ΕΕ.

Η ανάλυση, με τίτλο «Ανάλυση της Εξόδου από

την ΕΕ - Κυβερνητική Ενημέρωση» και με ημερομηνία Ιανουάριος του 2018, εξετάζει τρία πιθανά σενάρια το Brexit, σύμφωνα με το BuzzFeed.

Εάν η Βρετανία μπορεί να επιτύχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, η ανάπτυξη τα επόμενα 15 χρόνια θα είναι κατά 5% χαμηλότερη από τις σημερινές προβλέψεις, προέβλεψε η ανάλυση.

Στο ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας, όπου στην περίπτωση αυτή η Βρετανία θα επιστρέψει στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου θα μειωθεί κατά 8% την ίδια περίοδο.

Εάν η Μέι μπορέσει να διαπραγματευτεί τη συνέχιση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά μέσω της ένταξης στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη θα είναι κατά 2% χαμηλότερη, όπως έδειξε η ανάλυση.

Κάθε κλάδος της οικονομίας θα επηρεαστεί αρνητικά και στα τρία σενάρια, με τους κλάδους χημικών, ένδυσης, μεταποίησης, τροφίμων και ποτών, αυτοκινήτων και λιανικού εμπορίου να υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα. Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα