Η Θάνου διορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού - Αντιδράσεις από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Η Βασιλική Θάνου διορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με την θετική ψήφο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρωων. Κατά ψήφισε η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενώ το ΚΚΕ ψήφισε ΠΑΡΩΝ.

«Η κυβέρνηση προτείνει την κ. Θάνου με γνωστή διαδρομή - πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σύμβουλος του πρωθυπουργού τα τελευταία

χρόνια- έχει πλούσια επιστημονική και επαγγελματική δράση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης για την προτεινόμενη Βασιλική Θάνου.

Κατά την έναρξη της συζήτησης η Β. Θάνου είπε πως είναι ιδιαιτέρως τιμητική πρόταση ιδιαίτερα « τώρα που βγαίνουμε από την κρίση η αρχή ανταγωνισμού έχει πρωταρχικό ρόλο. Για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης βασικό εργαλείο είναι ο ανταγωνισμός» και πρόσθεσε «η αρχή είναι ανεξάρτητη επιβάλλεται ο Πρόεδρος και τα μέλη της να έχουν ανεξαρτησία, αμεροληψία και αντικειμενικότητα.

Η ΝΔ δια μέσω του Μάκη Βοριδη αντέδρασε στον διορισμό αφήνοντας να εννοηθεί πως στην επόμενη κυβέρνηση δεν θα διατηρήσει την θέση της. «Η πρόταση αυτή υπονομεύει την ανεξαρτησία της Αρχής. Γεννά ζήτημα λειτουργίας της ίδιας της Αρχής και λέμε από τώρα ότι ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε αν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση της», είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.

Επικριτικός ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που κάλεσε την κ. Θάνου μα απαντήσει αν θα παραιτηθεί όταν αλλάξει η κυβέρνηση. «Με ποια αντίληψη περί της ερμηνείας του δικαίου θα ασκήσετε τα καθήκοντά σας; Έχω δει να παρερμηνεύετε το Σύνταγμα αλλά και βασικούς νόμους και να σας απαντά ευθέως και επικριτικά η Ενωση Εισαγγελέων και Δικαστών» είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα