Η συγκινητική ιστορία της περσινής νικήτριας του μαραθωνίου Αθήνας - «Θα κάνω ότι μπορώ και φέτος»

Νίκησε και την ασθένειά της και κατέκτησε την κορυφή.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, είναι έτοιμη να ζήσει την τρίτη εμπειρία της στην κλασική διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου. Στην οποία πέρσι τερμάτισε πρώτη και κατέπληξε τους πάντες. Η 27χρονη αθλήτρια, μίλησε στο Dnews, για την προσπάθεια που θα κάνει φέτος, αλλά και την περιπέτεια υγείας που είχε και από την οποία επίσης βγήκε νικήτρια.

Πριν μερικά χρόνια, η Βασιλική Κωνσταντοπούλου, διαγνώστηκε με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς. Ο αθλητισμός, όπως μας λέει, τη βοήθησε να πάρει κουράγιο και να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

Φέτος, η προπόνησή της πήγε πολύ καλά και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ιδιαιτερότητες που έχει η κλασική διαδρομή της Αθήνας. «Δεν είναι μία εύκολη διαδρομή, έχει πολλές δυσκολίες η μορφολογία του εδάφους. Ξεκινά με μία μικρή κατηφόρα, στην οποία μπορείς να παρασυρθείς, ενώ μετά ακολουθούν πολλές ανηφόρες. Στα 30 χιλιόμετρα έχουμε πάλι έντονη κατηφόρα. Κάθε αθλητής πρέπει να βρει εκείνος το πως θα διαχειριστεί τη διαδρομή και το σχέδιο που θα καταστρώσει. Δεν πρέπει να φύγεις πολύ αργά, ή πολύ γρήγορα. Δεν περίμενα πέρσι, ότι με τη δεύτερη συμμετοχή μου σε μαραθώνιο, θα έπαιρνα την πρώτη θέση. Το ήθελα και το προσπάθησα πολύ. Για εμένα ήταν μεγάλη έκπληξη. Δεν το περίμενα», λέει.

Προπονείται όσες ώρες μπορεί, αφού παράλληλα πρέπει να οργανώσει και το οικογενειακές ανάγκες του μικρού παιδιού της και του επίσης αθλητή μαραθωνίου, άντρα της.

«Τρέχω όσες ώρες έχω διαθέσιμες. Με ένα παιδί στο σπίτι και όλα αυτά που πρέπει να οργανώσω καθημερινά, είναι λίγο δύσκολο. Έχω προγραμματίσει τις ώρες που προπονούμαι, που συνήθως είναι όταν το παιδί μου βρίσκεται στον παιδικό σταθμό, κυρίως τα πρωινά, δύο με δυόμισι ώρες. Το απόγευμα τρέχω στο διάδρομο, στο σπίτι. Μπορείς να αθλείσαι σε αυτό το επίπεδο, αλλά και να έχεις οικογένεια. Το κάνουν πλέον πολλοί αθλητές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται και αθλούνται σε υψηλό επίπεδο», μας λέει. Ο γιος της 4,5 ετών δεν θα μπορέσει να την περιμένει στο τερματισμό. Και αυτό γιατί στον μαραθώνιο, θα τρέξει και ο σύζυγός της.

Η Βασιλική δεν το έβαλε κάτω πριν χρόνια, όταν χτυπήθηκε από τον καρκίνο. «Πιάστηκα από τον αθλητισμό, για να καταφέρω να βρω τη δύναμη να τα ξεπεράσω όλα», λέει η ίδια. «Με έκανε να αντιμετωπίσω με χαμόγελο και αισιοδοξία κάθε πρόβλημα. Όποιος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα καρκίνου, έχει μέσα του αυτή τη δύναμη, να το αντιμετωπίσει. Το πιστεύω αυτό γιατί το έχω περάσει. Όταν βρεθούμε σε αυτή τη δυσκολία, έρχεται από μέσα μας μία τεράστια δύναμη. Το θέμα είναι πως εμείς θα την διαχειριστούμε. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι πολύ δυνατό και το βιώνεις όταν περνάς μία τέτοια περιπέτεια υγείας. Με αυτό παλεύεις και είναι σημαντικό να βλέπεις, ότι με το ίδιο ένστικτο επιβίωσης τα έχουν καταφέρει και άλλοι άνθρωποι γύρω σου».

Τη ρωτήσαμε αν θα τρέξει με στόχο να πάρει και φέτος την πρώτη θέση. Και ποιες θα είναι οι ιδανικές καιρικές συνθήκες για τον αγώνα. «Ελπίζω να πάνε όλα καλά στον αγώνα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Η προπόνησή μου πήγε πάρα πολύ καλά. Η συννεφιά που έχει σήμερα είναι καλός καιρός, θα θέλαμε λίγη περισσότερη δροσιά. Η σχετικά άπνοια και περίπου 13 βαθμοί Κελσίου, θα ήταν κάτι ιδανικό, για έναν αγώνα μαραθωνίου», καταλήγει.

#ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ_ΑΘΗΝΑ #ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ #ΚΑΡΚΙΝΟΣ #ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα