Η στιγμή που αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber σκοτώνει ποδηλάτη

Την στιγμή που αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber χτυπά και σκοτώνει γυναίκα ποδηλάτη στην Αριζόνα καταγράφει βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα

Το βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της πόλης Τέμπε. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που το ταξί της Uber παρασύρει τη 49χρονη Ελέιν Χέρζμπεργκ.

{https://twitter.com/TempePolice/status/976585098542833664}

Σύμφωνα με την

Uber, η εταιρεία είχε σταματήσει τις δοκιμές στα αυτόνομα οχήματά της στην Τέμπε, το Σαν Φραντσίσκο, το Πίτσμπουργκ και το Τορόντο, τις τέσσερις βορειοαμερικανικές πόλεις όπου τέσταρε την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η επικεφαλής της Uber Dara Khorowsahi δήλωσε πως πρόκειται για "εξαιρετικά θλιβερά νέα":

"Σκεφτόμαστε την οικογένεια του θύματος καθώς εργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να καταλάβουμε τι συνέβη", έγραψε σε tweet της.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, η 49χρονη Elaine Herzberg δεν είχε χρησιμοποιήσει την διάβαση πεζών. Μετά το ατύχημα, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών των ΗΠΑ, Anthonny Foxx, είπε αποκάλεσε το δυστύχημα "αφύπνηση για όλη την βιομηχανία των αυτόνομων οχημάτων και για την κυβέρνηση, ώστε να βάλουν την ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα".

Keywords
Τυχαία Θέματα