Η σοκαριστική εξομολόγηση της Όπρα Γουΐνφρει για τους βιασμούς από τον εξάδελφό της (βίντεο)

Η Όπρα Γουΐνφρει αντίκρυσε το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής από την τρυφερή ηλικία των εννέα ετών

Με δάκρυα στα μάτια μίλησε η Όπρα Γουΐνφρει για τη σοκαριστική εμπειρία με τον κατ' εξακολούθηση βιασμό από στενό συγγενικό της πρόσωπο στην τρυφερή ηλικία των εννέα ετών!

Μιλώντας μπροστά στην κάμερα του ντοκιμαντέρ που δημιούργησε μαζί με τον Πρίγκιπα Χάρι, το «The Me You Can't See», ήταν η σειρά της να προβεί σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τις εφιαλτικές εμπειρίες που είχε από τα 9 μέχρι τα 12 της χρόνια.

Η διάσημη παρουσιάστρια δεν δίστασε να αποκαλύψει πως ο 19χρονος τότε ξάδερφός της την κακοποιούσε σεξουαλικά επί τρία χρόνια. Εκμυστηρεύτηκε μάλιστα πως τότε όχι μόνο δεν γνώριζε τι είναι ο βιασμός, αλλά ούτε καν το σεξ και πώς γίνονται τα παιδιά, κρατώντας το έτσι μέσα της.

«Στα 9, στα 10, στα 11 και στα 12 με βίασε ο 19χρονος ξάδερφός μου. Δεν ήξερα τι ήταν ο βιασμός και σίγουρα δεν ήξερα τη λέξη, τι ήταν σεξ, πώς γίνονται τα παιδιά, δεν ήξερα καν τι μου συνέβαινε, οπότε το κράτησα μυστικό απ' όλους» αποκάλυψε η Όπρα Γουΐνφρει.

Αδυνατώντας, δε, να κρύψει τη συγκίνησή της, υποστήριξε πως το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να αποδεχθεί αυτό που της συνέβη και να προσπαθήσει να το θάψει μέσα της, με τις λιγότερες ψυχολογικές γι' αυτήν επιπτώσεις. Σύμφρωνα με τα λεγόμενά της ήταν ακριβώς εκείνες οι στιγμές που συνειδητοποίησε πως «ένα κορίτσι δεν μπορεί να είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άνδρες».

{https://youtu.be/oM3Vwh-P3S8}

Η Όπρα ισχυρίστηκε επίσης πως θα είχε αντιμετωπίσει τα τραύματά της αν μπορούσε τότε να μιλήσει σε κάποιον και να του εξομολογηθεί τι είχε βιώσει, υπογραμμίζοντας τη «ζωτική» σημασία του «να μοιράζεσαι ό,τι νιώθεις, ό,τι σου συμβαίνει» με κάποιον.

{https://twitter.com/latimes/status/1101591693294366721?s=20}

Στην εξομολόγησή της αυτή η Όπρα Γουΐνφρει αποκάλυψε ότι αυτές δεν ήταν οι μόνες άσχημες εμπειρίες της στα παιδικά της χρόνια, καθώς όταν μετακόμισε από το σπίτι της γιαγιάς και του παππού της, ο οποίος ήταν κακοποιητικός απέναντί τους, και πήγε να μείνει με τη μητέρα της και τον πιο λευκού χρώματος σύντροφό της, εκείνος δεν την άφησε καν να μπει την πρώτη νύχτα, υποστηρίζοντας πως αυτό συνέβη λόγω του χρώματός της.

«Υπήρχε μία μικρή βεράντα που έβλεπε στον δρόμο και έπρεπε να κοιμηθώ σε έναν καναπέ εκεί έξω. Η μητέρα μου δεν αντέδρασε καν. Τότε κατάλαβα ότι ήμουν μόνη» περιέγραψε η 67χρονη σήμερα Όπρα με τη μεγαλύτερη για πολλούς επιρροή στον κόσμο, αποκαλύπτοντας πως στη συνέχεια ο σύντροφος της μητέρας της την κακοποιούσε συστηματικά.
Ο εφιάλτης της σταμάτησε όταν άνοιξε το αφρικανικό σχολείο θηλέων, όπου γράφτηκε αμέσως, βρίσκοντας την αγάπη που τόσο της έλειπε από τους δασκάλους, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που νοιάζονταν γι' αυτήν πραγματικά και την έσωσαν.

«Για χρόνια στη ζωή μου αυτό ήταν το μόνο μέρος που πραγματικά ένιωθα να με αγαπούν. Και αυτός ήταν ο λόγος που ήθελα να γίνω δασκάλα, για να δώσω στα παιδιά ό,τι μου είχαν δώσει οι δάσκαλοί μου» καταλήγει.

Δεν ήταν πάντως η μόνη που είχε περάσει τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς και μια 12χρονη φίλη της που γνώρισε στο σχολείο, είχε πέσει θύμα βιασμού από τον διεστραμμένο θείο της. Όταν μάλιστα το είπε στη γιαγιά της, ζητώντας βοήθεια, εκείνη επέλεξε να πιστέψει τον γιο της…

{https://youtu.be/dWevopoBmAE}

Keywords
Τυχαία Θέματα