Η Σαντορίνη αλλιώς: Τι αλλάζει σε αεροδρόμιο, παραλίες, λεωφορεία, ΚΕΠ

Αλλαγές έρχονται στο αεροδρόμιο, τις παραλίες, τα λεωφορεία και το ΚΕΠ στην Σαντορίνη.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία Plastic-Free Σαντορίνη την οποία ξεκινάει το υπουργείο Τουρισμού. Στόχος είναι η μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού σε όλη την Ελλάδα, ενώ ειδικά στο νησί σημεία ευαισθητοποίησης θα είναι στο αεροδρόμιο, τις στάσεις

λεωφορείων, στις οργανωμένες παραλίες, τα ΚΕΠ, καθώς και τα σημεία άφιξης των πλοίων και τα τοπικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για μία κοινή πρωτοβουλία του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, του δημάρχου Σαντορίνης, Αντώνη Σιγάλα και του προέδρου της διοίκησης της Lidl Ελλάς, Ιακώβου Ανδρεανίδη, που έχει ως στόχο την ανακήρυξη της Σαντορίνης ως ενός νησιού με ιδιαίτερες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αλλά και διαχρονικό συμβολισμό. Η Σαντορίνη γίνεται «Το Πρώτο Νησί στις Κυκλάδες (στο Αιγαίο), Ελεύθερο Από Πλαστικό. Η Σαντορίνη γίνεται η καρδιά μιας σπείρας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που σταδιακά θα απλωθεί σε όλες τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αιγαίου», αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Η συμβολική ανακοίνωση της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί σε σταθερά σημεία ευαισθητοποίησης στο νησί κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, δηλαδή τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2020. Σημεία προβολής της προσπάθειας αυτής -εκτός της Σαντορίνης- είναι βασικά λιμάνια, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τερματικοί σταθμοί των μέσων σταθερής τροχιάς, σημεία αναχώρησης των πλοίων για Σαντορίνη και εντός των ίδιων των πλοίων και ΜΜΕ όπως περιοδικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα