Η πρόβλεψη των μαθηματικών μοντέλων για τις εισαγωγές σε ΜΕΘ τις επόμενες 2 εβδομάδες

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στους υπολογισμούς μαθηματικών μοντέλων για τις νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ στις επόμενες 2 εβδομάδες. Τι είπε για τον κίνδυνο μίας πρόωρης άρσης των μέτρων.

Η κ. Παπευαγγέλου, επισήμανε αρχικά ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει. Αν και πρόσθεσε ότι η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του ECDC με βάση τις τελευταίες 14 ημέρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση όσον αφορά τα νέα κρούσματα, και στην 16η θέση σχετικά με τη θνησιμότητα. «Παραμένουμε, δηλαδή, με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σταθεροποίηση των εισαγωγών

Αναφορικά με τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία υποστήριξε ότι έχουμε μία σταθεροποίηση. Συγκεκριμένα, σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 4.500 ασθενείς και περισσότερο του 1/4 αυτών νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη. «Με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων αυτήν την εβδομάδα, αναμένεται μείωση των νέων εισαγωγών στην επόμενη εβδομάδα» εξήγησε.

Στην Επικράτεια η πληρότητα των ΜΕΘ φτάνει το 88%. Στις επόμενες 2 εβδομάδες, σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα υπολογίζεται ότι κατά τις 2 επόμενες εβδομάδες περίπου 1600 άτομα θα χρειαστεί να νοσηλευτούν ενώ εισαγωγή σε ΜΕΘ θα χρειαστεί να κάνουν περίπου 250 άτομα.

Διαβάστε τι δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα