Η πρώτη αεροπορική πτήση Ασία- Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Την πρώτη της προσγείωση στο Αεροδρόμιο Μακεδονία πραγματοποίησε σήμερα η Quatar Airways, όπου έγινε δεκτή με παραδοσιακούς τοπικούς χορούς - Επόμενη στάση της εταιρείας ενόψει καλοκαιριού, η Μύκονος

Από σήμερα και και τέσσερις φορές ανά εβδομάδα η εταιρεία θα πραγματοποιεί απευθείας πτήση Ντόχα- Θεσσαλονίκη, με μακροπρόθεσμο στόχο να γίνει καθημερινή. Ο Γιώργος Βήλος, αντιπρόεδρος της Εμπορικής και Επιχειρηματικής

Ανάπτυξης της Fraport Greece, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, δήλωσε ότι με την σύνδεση αυτή ανοίγει ο δρόμος της διασύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την αγορά της Ασίας και ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική.

{https://twitter.com/salam_shawa/status/978635055164809221}

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος σημείωσε ότι «Η πτήση αυτή εξυπηρετεί περιοχές όπου δεν είχαμε πρόσβαση ενώ ανοίγει η αγορά της μέσης Ανατολής καθώς το πρόβλημα της πρόσβασης έχει καμφθεί. Ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη όχι μόνο του τουρισμού αλλά και γενικότερα της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικής διασύνδεσης».

«Εμείς ως Περιφέρεια κάναμε ήδη από πέρυσι το πρώτο άνοιγμα απευθυνόμενοι στην αγορά του Ντουμπάι και ενισχυτικά προς αυτήν την κατεύθυνση θα λειτουργήσει η 8η διεθνής συνάντηση για τον τουρισμό του δρόμου του Μεταξιού που θα γίνει τον Οκτώβριο» συμπλήρωσε ο κ. Θάνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα