Η πολιτική στόχευση του ταξιδιού Ανδρουλάκη στην Κωνσταντινούπολη

Διήμερο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να προσδώσει μεγάλη συμβολική σημασία για τη στάση του κόμματος στα ελληνοτουρκικά, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγές του κόμματος επισημαίνουν ότι τα θέματα σχέσεων με την Τουρκία αποτελούν προνομιακό πεδίο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καθώς έχει υπάρξει εδώ και αρκετά χρόνια ιδιαίτερα ενεργός στο ευρωκοινοβούλιο σε αυτόν τον τομέα. Συγκεκριμένα, υπήρξε ένας από τους κεντρικούς εισηγητές

για το εμπάργκο όπλων στη γείτονα, είχε επαφές με εκπροσώπους του υπό διωγμό στην Τουρκία Κουρδικού κόμματος HDP, ενώ ήταν και ο μόνος πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα που είχε συναντήσει τον αντικαθεστωτικό Τούρκο σταρ του NBA Ενές Καντέρ.

Σύστημα μόνιμων κυρώσεων

Ο κύριος Ανδρουλάκης, λοιπόν, αναμένεται να προβάλει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για μια σειρά ζητημάτων με τη γείτονα, με έμφαση στα ελληνοτουρκικά. Ο πρόεδρος του κόμματος θα τονίσει την ανάγκη να σταματήσει η πολιτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας από τους εταίρους μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, αλλά και να ξεκινήσει μια νέα ειδική σχέση ΕΕ – Τουρκίας με μόνιμες ενσωματωμένες ρήτρες και κυρώσεις για όταν συμβαίνουν περιστατικά παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πάρτι διακυβέρνησης Χειμάρα

Σο εσωτερικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, από την Χαριλάου Τρικούπη έχουν σηκώσει τους τόνους της κριτικής έναντι του Μαξίμου σχετικά με την υπόθεση Χειμάρα. Συγκεκριμένα, επικρίνουν τη ΝΔ για ένα ευρύτερο αδίστακτο πρόσωπο διακυβέρνησης με πάρτι εναντίον του ελληνικού λαού. Σημειώνουν, επιπλέον, ότι, παρά την παραίτηση Χειμάρα, εδώ και 5 μέρες δεν έχει βγει η παραμικρή ανακοίνωση από την πλευρά του Μαξίμου.

Περιοδείες σε 4 περιφέρειες

Τέλος, σε ότι αφορά τις επικείμενες περιοδείες του κυρίου Ανδρουλάκη ανά την επικράτεια, πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι σε διάστημα περίπου δύο μηνών αναμένεται να πραγματοποιηθούν περιοδείες σε όλους τους νόμους τεσσάρων περιφερειών, με έμφαση στη βόρεια Ελλάδα.

#ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα