Τσίπρας: Η κυβέρνηση αναγκάζεται να εξευτελιστεί, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο κατά του Νίκου Παππά

Πλήρη πολιτική κάλυψη στο Νίκο Παππά παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της συζήτησης για την πρόταση παραπομπής του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο

για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό, τις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κατηγορώντας την ότι ανοίγει τη συζήτηση για να κρύψει τις δικές της αποτυχίες στη διαχείριση της πανδημίας, εκφράζοντας την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα λέει με στεντόρεια φωνή ότι ο εμβολιασμός όλων είναι απαραίτητος αλλά και με την ίδια φωνή θα λέει ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή ελεύθερης βούλησης σε μια δημοκρατία».

Οι απειλές, οι διώξεις και οι καταδίκες που μετατρέπουν το εμβόλιο από ευλογία σε ρετσινόλαδο ανήκουν σε άλλο πλαίσιο σκέψης κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη ο κ Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει απαντήσεις γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμη τα στοιχεία και η φωτογραφία των εμπλεκομένων στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έγκλημα και πως δεν είναι προσωπικά δεδομένα ούτε κουτσομπολιό.

«Καταλαβαίνετε ότι το μήνυμα που στέλνετε με αυτή τη στάση είναι «μην μιλάτε»; Καταλαβαίνετε ότι φαίνεστε σαν να θέλετε κάποιους να καλύψετε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος, τέλος, σε δημοσίευμα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, ο κ Τσίπρας είπε ότι «όλοι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο», πως η δημοσιοποίηση κάποιων στοιχείων δεν είναι θέμα παραπολιτικής, προσθέτοντας ότι θα τα πει και μπροστά στον πρωθυπουργό και θα περιμένει να δοθούν εξηγήσεις.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά και αυτό είναι που σας πονάει» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα