Η οδύσσεια της Βόρειας Εύβοιας: Η φωτιά ανάγκασε τον κόσμο να μπαίνει στα πλοία για να σωθεί (εικόνες)

Δραματικές είναι οι στιγμές στη Βόρεια Εύβοια εδώ και μία εβδομάδα, με τη φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμα της. Περισσότερα από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, ολονύκτιες μάχες με τις φλόγες και «ξεριζωμός» για εκατοντάδες κόσμου, μπαίνοντας σε πλοία για να σωθεί, με μοναδική διέξοδο τη θάλασσα.

Η καταστροφική μανία της φωτιάς που αφήνει μόνο στάχτες πίσω της, έχει δημιουργήσει πρωτοφανείς και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες σε εκατοντάδες κόσμου, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια και τις περιουσίες του, όταν η μάχη με τις φλόγες για την προστασία των σπιτιών τους έμοιαζε

να έχει χαθεί.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν, με την ελπίδα να γυρίσουν στο σπίτι τους και η κατάσταση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο δύσκολη.

Η αγωνία για τις μάχες στα μέτωπα της φωτιάς, από τον κόσμο που δε μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα για να προστατεύσει την περιουσία του.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής ήταν ο πρώτος και μεγάλος στόχος για όλους, με οικογένειες και ανθρώπους κάθε ηλικίας να αναγκάζονται να φύγουν για να σωθούν.

Οι φλόγες που καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους πλησιάζουν τα σπίτια των χωριών.

Ο κόσμος αποβιβάζεται από τα πλοία

Μάχη με τις φλόγες, με την ελπίδα να μην καούν περισσότερα στρέμματα και να σωθεί η περιουσία του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα