Η νέα γκρί ζώνη που φέρνει ολικό lockdown, ποια μέτρα θα ισχύουν

«Η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες». Αυτό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγο μετά την ανακοίνωση για lockdown σε Θεσσαλονίκη

και Σέρρες.

Την δημιουργία νέας ζώνης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σε όσες περιοχές από εδώ και στο εξής εφαρμόζονται μέτρα όπως σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα εισέρχονται στη γκρι ζώνη, μία πάνω από την κόκκινη που βρίσκεται η Αττική και άλλες δεκάδες περιοχές.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες».

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Επίσης πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Πέτσα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και θα γίνονται μόνο για έκτακτους λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα