Η Μόσχα καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, ενορχηστρωμένη από το Κίεβο

Το Κίεβο προσπάθησε το βράδυ της Τετάρτης να πλήξει με μη επανδρωμένα αεροσκάφη την κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου στα ρώσικα ΜΜΕ.

«Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν ως στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών του στρατού και των ειδικών υπηρεσιών, αλλά και της χρήσης ηλεκτρονικών ραντάρ, οι συσκευές απενεργοποιήθηκαν», αναφέρουν τα δημοσιεύματα σε RIA και TASS.

Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την πτώση και τη διασπορά θραυσμάτων

UAV στο έδαφος, ενώ αμετάβλητο θα παραμείνει το πρόγραμμα εργασίας του προέδρου.

Το Κρεμλίνο εκτιμά πως οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια του Κιέβου και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου την παραμονή της Ημέρας της Νίκης και της παρέλασης της 9ης Μαΐου.

Όπως διευκρινίζεται η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίποινα όπου και όταν το κρίνει σκόπιμο.

Το βίντεο από την κατάρριψη που κυκλοφόρησε στο Telegram

JUST IN - Russia says Ukraine tried to hit Kremlin with drones overnight in an assassination attempt on Putin.pic.twitter.com/xAS0BtTDzs

— Disclose.tv (@disclosetv) May 3, 2023

Απαγορεύονται τα drones στη Μόσχα

Σημειώνεται πως οι Αρχές της Μόσχας απαγόρευσαν πλέον την πτήση όλων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την πόλη, με το σχετικό πρωτόκολλο να υπογράφεται κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης:

Το έγγραφο ρυθμίζει τις διαδικασίες έκδοσης αδειών για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την πόλη. Τέτοιες άδειες θα εκδίδονται πλέον μόνο για κυβερνητικές ανάγκες

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε ακόμη να ενισχυθούν οι εργασίες για την αναχαίτιση των παράνομων πτήσεων drones, καθώς και να ενταθεί η απόδοση ευθυνών σε άτομα και οργανισμούς που παραβιάζουν τους κανονισμούς του εναέριου χώρου.

#ΜΟΣΧΑ #ΡΩΣΙΑ #ΑΠΟΠΕΙΡΑ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΠΟΥΤΙΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόσχα, Πούτιν, Κίεβο,moscha, poutin, kievo