Η Μαρία Σπυράκη ...αδειάζει Κυρανάκη

«Προσωπικές οι απόψεις του κ. Κυρανάκη για την«αποστρατεία» της παλεάς γενιάς» τονίζει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Σε ...άδειασμα των θέσεων που εξέφρασε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης προχώρησε σήμερα η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. « Οι απόψεις που εκφράζει ο κ. Κυρανάκης είναι προσωπικές. Ο κ.

Μητσοτάκης έχει απαντήσει ξεκάθαρα», τόνισε η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον Τάκη Χατζή και την εκπομπή «Ακραίως».

Aπό τις πρώτες κιόλας τοποθετήσεις της, έσπευσε να αποκηρύξει όσα φέρεται να δήλωσε πρόσφατα ο κ. Κυρανάκης περί ανάγκης «αποστρατεία» της προηγούμενης γενιάς στελεχών, μεταξύ των οποίων και της Ντόρας Μπακογιάννη. Μια τοποθέτηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης.

Παράλληλα για την κάταρτιση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων η κα Σπυράκη υπογράμμισε ότι «εχουμε μεγάλο ανταγωνισμό και προσέλευση υποψηφίων. Ήρθαν άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με την πολιτική ή τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει μεγάλη προσέλευση δυνητικών υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αυτό είναι θετικό» και πρόσθεσε «Κανένας δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο τον εαυτό του».

Αναφερόμενη στο «κόψιμο» της Ντόρας Μπακογιάννη που δεν θα αναλάβει κάποια υπουργική θέση στην κυβέρνηση της ΝΔ, η κα Σπυράκη τόνισε πως είναι ένα πρόσωπο με «ξεχωριστή προσφορά και πολιτικό εκτόπισμα » και συμπλήρωσε πως η «διακυβέρνηση δεν μπορεί να είναι οικογενειακή υπόθεση». Μάλιστα τόνισε πως αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η απόφαση του κ. Μητσοτάκη. «Η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη για τη Ντ. Μπακογιάννη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα», ξεκαθάρισε.

Για το θέμα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα η κα Σπυράκη επεσήμανε ότι «Ο Τ. Ερντογάν έθεσε θέματα που δεν υπάρχουν επί ελληνικού εδάφους» και συνέχισε «Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετώπισε το θέμα της επίσκεψης του Τ. Ερντογάν με σύνεση και υπευθυνότητα»

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας διερωτήθηκε αν «ο στόχος της θετικής επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων επετεύχθη».«Είναι εμφανές ότι ήταν προφανής η έλλειψη προετοιμασίας από την κυβέρνηση» σημείωσε η κα Σπυράκη.

Η Μαρία Σπυράκη συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Ερντογάν είναι πολύ μακριά από την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε πως «οι Βρυξέλλες βλέπουν πως η Ελλάδα δίνει την ευκαιρία στον Ερντογάν να μπει στην Ευρώπη».

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως «μετά από την επίσκεψη Ερντογάν, δεν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές» και υπογράμμισε πως «υπεύθυνη για την προετοιμασία της επίσκεψης ήταν και είναι η κυβέρνηση». Τόνισε, ακόμα πως ο κ. Ερντογάν «εγείρει ζητήματα που δεν υπάρχουν σε ελληνικό έδαφος». Επέμεινε πως «δεν είχαν προετοιμαστεί σωστά όλες οι λεπτομέρειες της επίσκεψης Ερντογάν».

Για την υπόθεση Καμμένου η κα Σπυράκη δήλωσε «[ροσάπτουμε στον Π. Καμμένο την απώλεια 66 εκατ. ευρώ. Ο Π. Καμμένος παραδέχτηκε ότι υπάρχει απώλεια εσόδων 66 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία» και συνέχισε« για μας το θέμα παραμένει ανοιχτό. Υπάρχουν στοιχεία που στην πορεία θα δουν το φως της δημοσιότητας», πρόσθεσε η Μαρία Σπυράκη.Έχουμε καινούργια στοιχεία στα χέρια μας για τη Σ. Αραβία», υποστήριξε η κυρία Σπυράκη. «Ρωτάμε ευθέως γιατί δεν ήρθαν στα ταμεία τα 66 εκατ. ευρώ;» δήλωσε κλείνοντας η εκπρόσπος τύπου της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα