Η Κρήτη τιμώμενη Περιφέρεια στην έκθεση Τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Κρήτη στην 7η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ που έγινε στην Αθήνα. Έτσι, παραγωγοί του νησιού είχαν την ευκαιρία σε ένα ενιαίο περίπτερο να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

υνολικά 23 παραγωγοί – επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες επισκέπτες. Παράλληλα, κάποιες από τις επιχειρήσεις διαγωνίστηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης και μάλιστα ξεχώρισαν αποσπώντας βραβεία, ειδικότερα: 1ο Βραβείο

ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην εταιρεία ZIRO SITIA O.E., ενώ δύο βραβεία απονεμήθηκαν στην εταιρία Ερωτόκριτος για την «Ερωτόκριτος βιολογική ρίγανη» και «ρίγανη». Επιπλέον, βραβείο για το προϊόν «τσικουδιά» απέσπασαν η εταιρεία ΠΑΤΣΑΚΗΣ ΜΙΧ. ΑΒΕΕ, καθώς και η εταιρία ΑΩ Κιβωτός για τα προϊόντα της.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα, Μανόλης Χνάρης καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης.

Σε δήλωσή του ο κ. Χνάρης σημείωσε πως το γεγονός ότι ειδικά η φετινή 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, έχει ως τιμώμενη Περιφέρεια την Κρήτη «είναι μια επιβράβευση των παραγωγών μας και της προσπάθειας τους να παράξουν ποιοτικά προϊόντα και συγχρόνως να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους. Είμαστε δίπλα τους σε αυτή την προσπάθεια και μέσα από αυτούς δικαιώνεται η στρατηγική μας κατεύθυνση και υποστήριξη στο τρίπτυχο ποιότητα – εντοπιότητα – εξωστρέφεια».

Τα εγκαίνια έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης που επισκέφθηκε το περίπτερο της Κρήτης όπως και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, εκπρόσωποι επιμελητηρίων Ελλάδας και εξωτερικού, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα