Η κρίσιμη συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν στην Γενεύη (εικόνες, βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πρόεδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Villa La Grange, κοντά στη λίμνη της Γενεύης.

Οι διαπραγματεύσεις που περιλαμβάνουν συνομιλίες κλειστής μορφής και δύο γύρους εκτεταμένων συζητήσεων, αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, ενώ οι πρόεδροι δεν θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Παρότι οι διαφορές τους παραμένουν τεράστιες σε ευρύτατη γκάμα θεμάτων, από τον έλεγχο των όπλων και τις κυβερνοεπιθέσεις

ως την Ουκρανία και τις παρεμβάσεις στις εκλογικές αναμετρήσεις στις ΗΠΑ, και οι δύο πλευρές ελπίζουν σε εξομάλυνση και σταθερότητα των διμερών σχέσεών τους.

«Δεν αναμένουμε και σπουδαία αποτελέσματα από αυτή τη συνάντηση αυτή», σχολίασε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος εντός του αεροπλάνου του Προέδρου, εν πτήσει προς τη Γενεύη.

Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Κρεμλίνο ανακοίνωσαν ότι οι ηγέτες πρόκειται να αγγίξουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που κυμαίνονται από τη στρατηγική σταθερότητα, την ασφάλεια των πληροφοριών και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έως την Αρκτική, την κλιματική αλλαγή και την καταπολέμηση της COVID-19.

Θα βάλουν επίσης επί τάπητος τις προοπτικές εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Οι δύο Πρόεδροι θα συζητήσουν επίσης για τη Μέση Ανατολή, τη Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, την κατάσταση στη χερσόνησο της Κορέας, καθώς και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα καθώς και για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη Λευκορωσία.

Τον Απρίλιο, ο Πούτιν και ο Μπάιντεν πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία για να συζητήσουν τις διμερείς τους σχέσεις κατά τη διάρκεια της οποίας πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε να πραγματοποιήσουν μια εκ του σύνεγγυς συνάντηση σε τρίτη χώρα άμεσα.

{https://twitter.com/ParmelinG/status/1405137379732697095?s=20}

{https://www.youtube.com/watch?v=dadD1w88VkA}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν - Μπάιντεν, Γενεύη,poutin - bainten, genevi