Η Κουμουνδούρου επιμένει στις παρακολουθήσεις αναμένοντας την ΑΔΑΕ

Στο ζήτημα των παρακολουθήσεων θα συνεχίσουν να επιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από ένα σαββατοκύριακο αποκαλύψεων για την υπόθεση και ενώ δεν έχει αναληφθεί καμία πολιτική ευθύνη από την πλευρά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την Κουμουνδούρου αναφέρονται στις αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι η ΑΔΑΕ

έχει ολοκληρώσει τις έρευνες της στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (Βήμα, News24/7 κτλ). Αντιθέτως, λιγότερο εμφατικά επισημαίνουν το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τις παρακολουθήσεις μέσω Predator. Και ο λόγος που υπάρχει αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση είναι ότι έχουν εδραία πεποίθηση ότι σύντομα οι επίσημες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ θα έχουν τη σφραγίδα της ΑΔΑΕ, ενώ η σύνδεση pradator και κυβέρνησης, αν και δεδομένη για την Κουμουνδούρου, έχει κολλήσει στις έρευνες τις εισαγγελίας.

Σχέσεις εμπιστοσύνης ή εκβιασμού

Μέσα στο σαββατοκύριακο, εξάλλου, η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης (μέσω των εκπροσώπων Τύπου Γιάννη Οικονόμου και Πόπης Τσαπανίδου) περιστράφηκε ακριβώς γύρω από το θέμα της παρακολούθησης Φλώρου, η οποία φέρεται να περιλαμβάνεται σε αυτές που έχουν επιβεβαιώσει οι έρευνες της ΑΔΑΕ. Μάλιστα, στον «καυγά μπήκε» ο ίδιος ο ΓΕΕΘΑ, κάνοντας λόγο σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του ίδιου και της πολιτικής ηγεσίας η οποία δεν πρόκειται να διαταραχθεί. Τις επόμενες ώρες, δε, επίκειται και η ανανέωση της θητείας του κυρίου Φλώρου από την κυβέρνηση, δύο μήνες νωρίτερα από τη λήξη της. Ωστόσο, από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στον ΓΕΕΘΑ και στο Μαξίμου σε σκληρούς τόνους, με το ρητορικό ερώτημα αν πρόκειται για σχέση εμπιστοσύνης ή για σχέση εκβιασμού.

Για τις προμήθειες εξοπλιστικών

Όπως εξηγούν από την Κουμουνδούρου, δεν νοείται με κανέναν τρόπο να παρακολουθείται ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και ταυτόχρονα να παραμένει στη θέση του, εκτός αν υπάρχει η ομολογία πως η παρακολούθηση γίνονταν για λόγους άσχετους με την εθνική ασφάλεια. Εκφράζουν, λοιπόν την απόλυτη πεποίθηση ότι πρόκειται για μια ακόμη παρακολούθηση που γίνονταν για να επιτηρείται από το Μαξίμου η ροή του χρήματος. Για την συγκεκριμένη υπόθεση θεωρούν ότι έχει να κάνει με την πρόθεση του πρωθυπουργού να μην ξεφεύγει ο κύριος Φλώρος από τις επιθυμίες του σχετικά με τις επιλογές εξοπλιστικών προμηθειών.

Εξελίξεις ακόμη και μέσα στην εβδομάδα

Με αυτά τα δεδομένα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στο θέμα των παρακολουθήσεων, καθώς πρόκειται για ένα μέιζον ζήτημα δημοκρατίας, αλλά και διότι υποκρύπτει μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα. Εξάλλου, αναμένουν από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμο, να ζητήσει να ενημερώσει τη βουλή σχετικά με τα αποτελέσματα της Αρχής στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα. Τέλος, δηλώνουν με σκωπτική διάθεση, ότι περιμένουν με αρκετή ανυπομονησία να δουν αν θα συνεχίσει το Μαξίμου να μην δίνει απαντήσεις ακόμη και μετά από αυτή την επικείμενη εξέλιξη.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΑΔΑΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα