Η κακοκαιρια EVA θα σαρώσει την Αττική με υδροστρόβιλους, καταιγίδες και χαλάζι - Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Δ. Παπαϊωάνου στο Dnews

Το πέρασμα της κακοκαιρίας “Εύα” θα είναι ιδιαίτερα ισχυρό στην Αττική και ο κίνδυνος να δημιουργήσει προβήματα στο νομό είναι σοβαρός σύμφωνα με το Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Το επίμονο νότιο-νοτιοανατολικό ρεύμα στα χαμηλά στώματα της τροπόσφαιρας θα μεταφέρει συνεχώς υγρές και θερμές αέριες μάζες και μαζί με τις επιφανειακές συγκλίσεις που δημιουργούνται θα ευνοεί τη δημιουργία επίμονων-ανατροφοδοτούμενων καταιγίδων το διάστημα λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι τη Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, μπόρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από νωρίς το βράδυ

στο νομό, οι οποίες θα είναι πιο επίμονες στα βόρεια (πίσω από την Πάρνηθα κυρίως) και δυτικά του νομού. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα σημειωθεί έντονο πέρασμα καταιγιδών, ενώ μετά από μια πιθανή πάυση των φαινομένων από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από το απόγευμα και έπειτα ο καιρός θα γίνει πιο άστατος και οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η ηλεκτρική δραστηριότητα θα είναι σημαντική αλλά όχι ιδιαίτερα έντονη, ενώ χαλάζι θα πέσει τοπικά και θα είναι μικρής διαμέτρου. Υδροστρόβιλοι είναι αρκετά πιθανό να σχηματιστούν στο Σαρωνικό.

Η θερμοκρασία την Κυριακή στο νομό θα κυμανθεί από 15 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ (την ώρα των καταιγιδών θα ενισχύεται περαιτέρω), με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.

Σημαντική επισήμανση: Σε όλο το νομό θα βρέξει αρκετά και θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά έντονες, όμως το πού ακριβώς θα σημειωθούν πιθανόν πλημμυρικά φαινόμενα είναι αδύνατο να ειπωθεί. Πάντως ο κίνδυνος να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια στο λεκανοπέδιο είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΑΤΤΙΚΗ #EVA
Keywords
Τυχαία Θέματα