Η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο από ομήρους που επικρίνουν τον Νετανιάχου

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ανήρτησε προπαγανδιστικά βίντεο που δείχνουν δύο Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ένα βίντεο δείχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα 77 ετών και το δεύτερο ένα 12χρονο αγόρι.

Το ζευγάρι μιλάει στα εβραϊκά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι προκάλεσε τη συνεχιζόμενη κατάσταση.

Είναι η πρώτη φορά που η Ισλαμική Τζιχάντ

δημοσιεύει πλάνα από ομήρους που κρατάει.

Το περιεχόμενο αυτού και άλλων παρόμοιων βίντεο είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει υπαγορευτεί από τους απαγωγείς των ομήρων και θεωρείται ευρέως ως προσπάθεια ψυχολογικού πολέμου.

Επίσης δήλωσε έτοιμη να απελευθερώσει δύο Ισραηλινούς ομήρους -μια γυναίκα και ένα αγόρι- για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ένοπλης πτέρυγας της, των Ταξιαρχιών αλ Κουντς.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα, πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί μόλις τηρηθούν ορισμένα μέτρα.

Ποια είναι η Ισλαμική Τζιχάντ

Η Ισλαμική Τζιχάντ είναι παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση και σύμμαχος της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο ένοπλο δίκτυο στη Γάζα μετά τη Χαμάς, που περιλαμβάνει ρουκέτες, όλμους και αντιαρματικούς πυραύλους.

Το Ισραήλ εκτιμά ότι η ομάδα έχει λάβει χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από το Ιράν.

Η ομάδα έχει ξένα αρχηγεία στη Βηρυτό του Λιβάνου και στη Δαμασκό της Συρίας.

Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 και έχει ορκιστεί να καταστρέψει το Ισραήλ και να το αντικαταστήσει με ένα ισλαμικό κράτος.

#ΤΖΙΧΑΝΤ #ΒΙΝΤΕΟ #ΟΜΗΡΟΙ #ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ_ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛ #ΧΑΜΑΣ #ΓΑΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα