Η γραμμή 4 του Μετρό «μεταμορφώνει» την Αθήνα

«Ανάσα» για τις επιβαρυμένες περιοχές φιλοδοξεί να γίνει η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα. Το έργο σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελείται από 35 σταθμούς.

Σύμφωνα με το πλάνο αυτό η κυκλοφορία αναμένεται να μειωθεί καθώς γύρω στα 53.000 αυτοκίνητα ημερησίως θα περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Αυτό θα μειώσει και τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 318 τόνους. Παράλληλα, το έργο αυτό

αναμένεται να δώσει «ανάσα» και στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κατασκευής του μετρό είναι και η δεντροφύτευση με πληροφορίες να αναφέρουν ότι διπλάσια δέντρα θα «στολίζουν» την Αθήνα.

Η γραμμή 4 θα επεκτείνεται προς Παγκράτι και Βύρωνα αλλά και τη Λεωφόρο Κηφισίας (Ψυχικό, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Πέυκη, Λυκόβρυση» καθώς και Δυτικά προς Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια και Αγίους Αναργύρους με κατάληξη την Πετρούπολη.

Το έργο αυτό αναμένεται να δημιουργήσει τόσο καλύτερες συνθήκες για το περιβάλλον όσο και τους πολίτες ενώ αναμένεται να δώσει νέες θέσεις εργασίας.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε πρόσφατα «ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τη τεχνολογία, τη τεχνητή νοημοσύνη και ό,τι άλλο μας δίνει απλόχερα η επιστημονική έρευνα για να δημιουργήσουμε τα έργα της νέας εποχής. Προωθούμε το BIM (Building Information Modeling), δηλαδή της νέας ψηφιακής μεθόδου κατασκευής και λειτουργίας των δημοσίων έργων, η οποία αναμένεται προσεχώς να βρει εφαρμογή σε αρκετά projects που ήδη είναι απαιτητή η χρήση του στις μελέτες και τη κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και ουσιαστικά θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εφαρμογή του σε δεύτερο χρόνο σε όλα τα μεγάλα έργα κατ’ αρχάς, όπως και την ενόργανη παρακολούθηση διαφόρων γεφυρών σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξάγουμε συμπεράσματα για τον καλύτερο προγραμματισμό των μελλοντικών επεμβάσεών μας».

Όπως κατέληξε ο ίδιος: «Δημιουργούμε ένα περιβάλλον με καλύτερες συνθήκες, περισσότερες δουλειές και καλύτερες προοπτικές».



Keywords
Τυχαία Θέματα