Η γραφειοκρατική Οδύσσεια για να κόψεις ακόμα κι ένα κλαδί

Παρά το γεγονός ότι το ημερολόγιο δείχνει την χρονολογία 2021, η γραφειοκρατία στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει. Και αν αυτό δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των Ελλήνων, θα ήταν απλά για γέλια. Η κακοκαιρία «Μήδεια», έφερε εκ νέου στην επιφάνεια το μέγα ζήτημα της μετάθεσης ευθυνών από υπηρεσία σε υπηρεσία για την βύθιση χιλιάδων νοικοκυριών στο σκοτάδι για τρία εικοσιτετράωρα και με πολικές θερμοκρασίες. 

Είναι γνωστή η

προβληματική κατάσταση που χρειάζεται να αντιμετωπίσει κανείς στην Ελλάδα ακόμα για πολύ απλές διαδικασίες, όταν εμπλέκονται δημόσιοι φορείς. Η συγκυρία της κακοκαιρίας Μήδεια, φέρνει στην επιφάνεια τον κυκεώνα των διαδικασιών τις οποίες θα έπρεπε να έχουν κάνει όσοι πολίτες ήθελαν να κόψουν ακόμα και ένα κλαδί από δέντρο.Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η σειρά των οχλήσεων προς τους φορείς έχει ως εξής: Πρώτη κλήση στην Αστυνομία, μετά στον δήμο, μετά στην ΔΕΗ, ακολούθως στον ΔΕΔΔΗΕ και στο τέλος στο Δασαρχείο. Εάν το δέντρο το οποίο θέλει κανείς να κοπεί, τότε το Δασαρχείο θα συστήσει ειδική επιτροπή η οποία θα αποφανθεί εάν συμφωνεί σε αυτό. Ουε και αλίμονο στον δήμαρχο που θα τολμήσει να κόψει δέντρο χωρίς άδεια. Ακολουθεί αυτόφωρο.

Υπήρχε τρόπος να περιοριστούν οι βλάβες

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, οι περισσότερες διακοπές ρεύματος που παρουσιάστηκαν , προκλήθηκαν από 800 κλαδιά δέντρων τα οποία θα έπρεπε να έχουν κλαδευτεί. όχι δέντρα. Κλαδιά.
Οι ευθύνες των φορέων- ως είθιστε- γίνονται μπαλάκι κυρίως μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Περιφέρειας.
Πάντως, αν και ο ΔΕΔΔΗΕ έχει το ελεύθερο από τη Δασική Υπηρεσία να προβεί όποτε είναι αναγκαίο σε κλάδεμα, ωστόσο λόγω της μεγάλης έκτασης του δικτύου είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία για την ενημέρωση του.
Με λίγα λόγια, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει μεν την ευθύνη για να κρατά το δίκτυο σε μία ανεμπόδιστη κατάσταση από καιρικά και άλλα φαινόμενα αλλά χρειάζεται την απόλυτη συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια, κάτι που στην περίπτωση της Αττικής κρίνεται ως χαμένο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα