Η Γερουσία του Πακιστάν προτείνει τον Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο πρόεδρος της Γερουσίας του Πακιστάν καλεί τη νορβηγική επιτροπή Νόμπελ να αναγνωρίσει το ρόλο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας του Πακιστάν καλεί τη νορβηγική επιτροπή Νόμπελ να αναγνωρίσει το ρόλο του Τούρκου προέδρου στην αποτροπή μιας «παγκόσμιας καταστροφής» εν μέσω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως αναφέρει το trtworld σε δημοσίευμά του.

Πακιστανοί βουλευτές πρότειναν τον Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης για τις «προσπάθειές του να επιλύσει την ουκρανική
κρίση»

"Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας είχε γρήγορα μετατραπεί σε πυρηνική εστία ανάφλεξης που θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο.

Λόγω των άοκνων προσπαθειών του Ερντογάν, των έγκαιρων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων και στις δύο πλευρές, απέτρεψε μόνος του μια παγκόσμια καταστροφή, έγραψε ο Μοχάμεντ Σαντίκ Σαντζράνι, πρόεδρος της Γερουσίας του Πακιστάν, σε επιστολή του προς τη νορβηγική επιτροπή Νόμπελ την Τετάρτη.

«Ηγέτης που προσπαθεί για τη βελτίωση και την ευημερία όχι μόνο της χώρας του, αλλά και του κόσμου γενικότερα»

Αποκαλώντας τον Ερντογάν «έναν αληθινό κρατικό άνδρα και ηγέτη, ο οποίος προσπαθεί πάντα για τη βελτίωση και την ευημερία όχι μόνο της χώρας του, αλλά της περιοχής και του κόσμου γενικότερα», ο Sanjrani υπογράμμισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος "μεταφέρει το αληθινό μήνυμα του Αγίου Προφήτη Μωάμεθ (SAW) και τις διδασκαλίες του για ειρήνη, ανεκτικότητα και αγάπη για όλη την ανθρωπότητα, καθώς συνεχίζει να διαλύει τους μύθους και τις παρανοήσεις που σχετίζονται με τις ισλαμικές διδασκαλίες".

Η Γερουσία δήλωσε ότι καταχώρησε επίσημα την Τετάρτη την υποψηφιότητα υπέρ του Τούρκου ηγέτη

Ο Ερντογάν έχει επίσης πιστωθεί για την επιτυχή διαμεσολάβησή του στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, η οποία απέτρεψε μια παγκόσμια κρίση σιτηρών.

Η Άγκυρα δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με την υποψηφιότητα

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα καλέσει την Ουκρανία και τη Ρωσία να τερματίσουν την ένοπλη σύγκρουση που διαρκεί περισσότερο από 10 μήνες μέσω διαπραγματεύσεων.

#ΠΟΥΤΙΝ #ΠΑΚΙΣΤΑΝ #ΝΟΜΠΕΛ_ΕΙΡΗΝΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερουσία, Πακιστάν, Ερντογάν, Νόμπελ Ειρήνης,gerousia, pakistan, erntogan, nobel eirinis