Η ΕΡΤ δεν έδειξε ούτε τον αγώνα του Γκιώνη

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε με τον Λευτέρη Πετρούνια και το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν έδειξε ζωντανά την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη, ένας ακόμη κορυφαίος Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Πρόκεται για τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος έκανε φοβερή προσπάθεια στο πινγκ πονγκ και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τρίτο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά, με τον αγώνα όμως να μην μεταδίδεται από τη Δημόσια

Τηλεόραση.

Για το ζήτημα έκανε σχετική ανάρτηση η Ομοσπονδία, σημειώνοντας τα εξής: «Δυστυχώς μόλις ενημερωθήκαμε από δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι τελικά δεν μεταδίδεται ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη! Μας τονίστηκε σαν εξήγηση ότι τελικά οι Ιάπωνες δεν έδωσαν το οκ στη δημόσια τηλεόραση για να μεταδώσει ματς από το τραπέζι 3! Ο αγώνας αρχίζει σε ελάχιστα λεπτά…»

Πέρασε στον 3ο γύρο του απλού

Στον 2ο γύρο του απλού απέκλεισε τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ με 4-1 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο (σ.σ. των «32») πρωταθλητής της επιτραπέζιας ατισφαίρισης και πέτυχε τον βασικό του στόχο. Αύριο στους «32» ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κι άλλο, αλλά μεγαλώνει και η πρόκληση.

Σύμφωνα με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, τον περιμένει ένα από τα φαβορί, ο Κορεάτης Τζεούνγκ Γιουκ Σικ, νούμερο 13 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και ο πρωταθλητής μας έχει το τεράστιο κίνητρο να προκριθεί πρώτη φορά στον θεσμό στην κορυφαία 16άδα. Κόντρα στον έμπειρο Αφρικανό, που ήταν λίγο πιο ψηλά στα seeding, ο κορυφαίος αμυντικός παρουσίασε ξανά καλό πρόσωπο, είχε τον έλεγχο και πέρασε το παιχνίδι του. Είχε αδυναμίες απέναντι στην άμυνα ο Σαλέχ και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο (13-11, 11-7, 9-11, 11-3, 11-6).

Σε μεγάλη διοργάνωση ο Γκιώνης (νούμερο 49 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) δεν έχει αγώνα με τον Σαλέχ τα τελευταία χρόνια, αλλά τον γνωρίζει καλά από την κοινή παρουσία τους σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακά τουρνουά, ενώ το 2012 ήταν μαζί σε προετοιμασία των εθνικών ομάδων στο Καρπενήσι.

Ο Αιγύπτιος εμφανίζεται στο νούμερο 51 του διεθνούς rankinglist, απλά ήταν ελάχιστα πιο πάνω στα seedingτου τουρνουά από τον Έλληνα αθλητή και μπήκε κατευθείαν στον 2ο γύρο επειδή έχει καλύτερη θέση στον Ολυμπιακό πίνακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα