Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1 ήρθε και με «κερασάκι» την ανανέωση Πρίντεζη

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Α1 Ανδρών μπάσκετ, με τους «ερυθρόλευκους» να τονίζουν ότι η επιχείρηση «μέχρι τέλους», που ξεκίνησαν πριν από περίπου 2,5 χρόνια να είναι σε πλήρη εξέλιξη, ανανέωσε ο Γιώργος Πρίντεζης με τους Πειραιώτες, συμπληρώνοντας 20 χρόνια στο λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ πήρε τη μεγάλη απόφαση και επιστρέφει από την ερχόμενη σεζόν στην Α1 μπάσκετ, αφού κατέθεσε την Τετάρτη (15/07) τον σχετικό

φάκελο στον ΕΣΑΚΕ, μετά την κατάκτηση της ανόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό το γεγονός συνοδεύτηκε και από την ανανέωση της συνεργασίας για ακόμα μία σεζόν με τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος συμπληρώνει 20 χρόνια στους «ερυθρόλευκους».

Οι Πειραώτες τονίζουν ότι η επιστροφή τους στην Basket League γίνεται με την... επιχείρηση «μέχρι τέλους», που ξεκίνησαν πριν από περίπου 2,5 χρόνια να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια ώρα, παίκτης της Βιλερμπάν είναι και επίσημα από την Παρασκευή (16/07) ο Κώστας Αντετοκούνμπο, τον οποίο ήθελε ο Ολυμπιακός.

Κατέθεσε τον φάκελό του για την Basket League ο Ολυμπιακός

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ βρέθηκαν, λοιπόν, λίγο μετά τις 15:00 της Πέμπτης (15/07) οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και κατέθεσαν τον φάκελο της ομάδας για τη συμμετοχή της στην Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στη μεγάλη κατηγορία μετά το περίφημο «μέχρι τέλους» και κόντρα στη διοίκηση Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ.

Tο πρώτο βήμα έγινε με την κατάθεση του φακέλου ο οποίος θα γίνει αποδεκτός από τη διοργανώτρια Αρχή, αφού περιέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ο Ολυμπιακός παρατηρεί τις εξελίξεις σε ομοσπονδία και Λίγκα και οι άνθρωποι της ΚΑΕ κατέθεσαν το φάκελό του, ο οποίος είναι πλήρης και δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα από τη διοργανώτρια Αρχή, εφόσον τελικά αποφασιστεί να συμμετάσχει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα.

Τι λένε στον Ολυμπιακό για την επιστροφή

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μπορεί να παραμένει στη θέση του, ωστόσο είναι ορισμένος από το Πρωτοδικείο προκειμένου να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές. Πρωταρχικό μέλημα του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα Ελλάδας να αποκτήσει διαφάνεια και να ξεφύγει από τις παθογένειες του παρελθόντος. Η ομάδα του Πειραιά κινείται προς την κατεύθυνση της νομιμότητας και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι της χώρας παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Basket, σχεδιάζοντας τις επόμενές τους κινήσεις.

Αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν ότι είναι αρκετά διαβασμένοι και θα επιχειρήσουν να αποφύγουν τις καταστάσεις που έζησαν στο παρελθόν.

Σε αυτά τα πλαίσια, πρωταρχικός στόχος είναι να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές και να έρθουν ριζικές αλλαγές στο χώρο του μπάσκετ. Στον Πειραιά άπαντες γνωρίζουν ότι μια διοίκηση σαν την τωρινή θα κάνει τα πάντα προκειμένου να σαμποτάρει το «μέχρι τέλους», το οποίο έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Στον Ολυμπιακό ετοιμάζονται, λοιπόν, να επιστρέψουν στην Basket League. Δεν θέλουν να το κάνουν με τους δικούς τους όρους, αλλά απαιτούν οι ίδιοι όροι να ισχύουν για όλους. Για το λόγο αυτό το σύνθημα στα χείλη των ανθρώπων της ΚΑΕ, είναι ένα: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»…

Ολυμπιακός: Ανανέωσε κι επίσημα ο Πρίντεζης

Λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο Γιώργος Πρίντεζης παραμένει για 20η χρονιά στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, κάτοικος Πειραιά θα παραμείνει για ακόμη μία σεζόν ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού συναντήθηκαν μαζί του και συμφώνησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Αναλυτικά:

«Οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, συναντήθηκαν σήμερα (15/7) με τον Γιώργο Πρίντεζη και συμφώνησαν την ανανέωση της συνεργασίας τους για ακόμα μια σεζόν.

Ο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος θα φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα για 20η χρονιά, δήλωσε στο olympiacosbc.gr:

«Δεν υπήρξε καν διαπραγμάτευση με τους Προέδρους. Στην ουσία ήταν άλλη μια φιλική κουβέντα. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που συνεχίζω στον Ολυμπιακό. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να μπορέσει τη νέα σεζόν να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και να δει ξανά την ομάδα του από κοντά. Εύχομαι η ομάδα μας να βγάζει υγεία και μαχητικότητα.

Να έχουμε δίψα και να πετύχουμε τους στόχους μας, κάτι που δυστυχώς δεν καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Να είμαστε μια ομάδα που θα την αγαπήσει και θα την στηρίξει ο κόσμος και στις νίκες και στις ήττες. Εύχομαι να έχουμε υγεία και σύντομα να βρεθεί μια λύσει σε όλο αυτό που ζούμε λόγω πανδημίας, ώστε να γεμίσουν ξανά τα γήπεδα, έχοντας διασφαλίσει πάνω από όλα πως δεν θα τεθεί σε κίνδυνο κανενός η υγεία».

Ανακοίνωσε Κώστα Αντετοκούνμπο η Βιλερμπάν

Την ίδια ώρα, παίκτης της Βιλερμπάν είναι και επίσημα από την Παρασκευή (16/07) ο Κώστας Αντετοκούνμπο, τον οποίο ήθελε ο Ολυμπιακός.

Οι Γάλλοι κατάφεραν να εντάξουν τον Έλληνα διεθνή σέντερ στο ρόστερ τους, προφέροντάς του συμβόλαιο δύο ετών. Τον τελευταίο μήνα ο πρώην παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς είχε συζητήσεις με πολλές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και οι «ερυθρόλευκοι».

Τελικά προτίμησε την Βιλερμπάν και ανακοινώθηκε. «Είναι ένα όνομα που ακούγεται σε όλο τον κόσμο! Ο Κώστας έχει ταλέντο, είναι πολύ αθλητικός και μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία στο "4" και στο "5". Έχει κίνητρο και.. δίψα», ανέφερε σχετικά ο προπονητής των Γάλλων, Τι Τζέι Πάρκερ.

(πληροφορίες από overfm.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα