Η επιχείρηση «διείσδυση στο κέντρο» συνεχίζεται - Το «αγκάθι» των Πρεσπών και η αλλαγή κλίματος

Συνεχίζει την επιχείρηση «κεντροαριστερά» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τις ευλογίες της Κεντρικής Επιτροπής, παρευρισκόμενος χτες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες παρουσία πολλών στελεχών του κεντρώου χώρου όπως ο Νίκος Μπίστης, η Λούκα Κατσέλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Μαρία Ρεπούση, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης κ.α.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του απέκρουσε την ρητορική της αντιπολίτευσης λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει το ΚΙΝΑΛ τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς και δεν επιθυμεί να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς».

Στην εκδήλωση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επιτεθεί για μία ακόμα φορά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ που έριξε «άκυρο» με την απουσία της. Σχολίασε, μάλιστα πως ίσως δικαιολογείται η απουσία τους, καθώς η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε τη συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση, ενδεχομένως τους προκαλεί ερωτηματικά και φοβίες.

Στην Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζουν να βλέπουν σχέδιο διεμβολισμού τους από το ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να κερδίσει «μπερδεμένους» και δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τους. Ο χρόνος για τις εκλογές πλησιάζει και στο Μέγαρο Μαξίμου ανοίγουν βήμα για δημιουργία συνεργασίων με σκοπό να αντλήσουν ψηφοφόρους από τον κεντρώο χώρο.

Πληγή η Πρέσπες

Άπαντες στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί δημοσκοπική πληγή για την κυβέρνηση. Γι' αυτό στελέχη της κυβέρνησης προσανατολίζονται σε εργασίες για την αντιστροφή του κλίματος από ...τα Τέμπη και πάνω. Η σχεδόν εχθρική αντιμετώπιση του τυγχάνουν υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης έχουν ταρακουνήσει κυβερνητικά στελέχη. Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί και βασικό λόγο για εκλογές τον Οκτώβρη. Με το μελάνι από την συμφωνία να μην έχει στεγνώσει ακόμα, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Ταυτόχρονα, οι καλοί αριθμοί του καλοκαιριού είναι πιθανό να φέρουν τα προσδοκόμενα για το Μαξίμου αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα