Η επανάσταση των πλουσιόπαιδων στη Ρωσία κατά της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία (εικόνες)

Γόνοι Ρώσων ολιγαρχών στρέφονται μέσω social media κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν και της απόφασής του να εισβάλει στην Ουκρανία.

Τα παιδιά των Ρώσων ολιγαρχών φαίνεται πως κάνουν τη δική τους επανάσταση καθώς τάσσονται κατά του πολέμου με την Ουκρανία αλλά και κατά του ίδιου του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι νεαροί χρησιμοποιούν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους τα social media. Μεταξύ αυτών η κόρη του

Ρομάν Αμπράμοβιτς, η κόρη εκπροσώπου του Κρεμλίνου και εκείνη του ίδιου του μέντορα του Πούτιν.

Οι αναρτήσεις τους δείχνουν τη θέση της ρωσικής νεολαίας – τουλάχιστον του πιο προνομιούχου κομματιού της- για τη σύγκρουση με την Ουκρανία, ενώ αποδεικνύουν και ένα σχετικό χάσμα μεταξύ της ηγεσίας και της νεολαίας της χώρας.

Η Μαρία Γιουμάσεβα κόρη του συμβούλου του Πούτιν Βαλεντίν Γιουμάσεφ, έδειξε μέσω instagram την στήριξή της στην Ουκρανία. Ο πατέρας της υπήρξε καθοριστικός στην πορεία του Πούτιν προς την εξουσία, καθώς ο ίδιος ήταν ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του προκατόχου του Ρώσου προέδου, Μπόρις Γέλτσιν. Η Γιουμάσεβα, 19 μόλις ετών, ανήρτησε την άποψή της για τις κινήσεις του προέδρου στην Ουκρανία. Ανέβασε στο προφίλ της μια σημαία της Ουκρανίας, τις λέξεις «Όχι στον πόλεμο» και μια ραγισμένη καρδιά δίπλα από αυτό.

Η Σοφία Αμπράμοβιτς, κόρη του Ρώσου μεγιστάνα, Ρομάν, δήλωσε στους 50.000 followers ττης πως «το μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο ψέμα του Κρεμλίνου είναι ότι οι Ρώσοι υποστηρίζουν τον Πούτιν».

Η Ελισαβέτα Πέσκοβα, 24 ετών, κόρη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ πόσταρε και εκείνη με τη σειρά της «Όχι στον πόλεμο» σε ανάρτηση στο Instagram. Η ανάρτηση κατέβηκε σε λιγότερο από μια ώρα, χωρίς εξήγηση γιατί.

Keywords
Τυχαία Θέματα